Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Установлено доплати педагогам інклюзивних класів

Кабмін постановою від 14.02.2018 р. № 72 вніс у додаток до постанови КМУ «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» від 25.08.2004 р. № 1096 зміни, якими встановив доплати:

1) учителям підготовчих класів закладів загальної середньої освіти:

— за класне керівництво — 20 %;

— за перевірку зошитів і письмових робіт — 15 %;

2) педагогічним працівникам і помічникам вихователів за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) і вищої освіти — у граничному розмірі 20 %. Ця доплата встановлюється тільки за години роботи в цих класах (групах).

Постанова № 72 набрала чинності 21.02.2018 р.

ДКСУ про використання коштів за ЦПД

ДКСУ звернула увагу на застосування КЕКВ під час використання коштів на виплату винагороди за цивільно-правовими договорами.

Зокрема, в листі від 15.01.2018 р. № 16-08/52-1023 фахівці Казначейства зазначили: винагороди та інші виплати, нараховані працівникам, які не перебувають у штаті установи (організації), відповідно до умов цивільно-правового договору (за винятком суб’єктів господарювання) здійснюються за кодом 2111 «Заробітна плата». Це визначено у п. 4 п.п. 2.1.1.1 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333.

Перетворення бюджетних медзакладів у комунальні некомерційні підприємства: оновлено Методрекомендації

Перетворення медзакладів з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства (КНП) є обов’язковою умовою їхнього приєднання до реформи. Адже лише в статусі КНП заклади охорони здоров’я зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Держбюджету.

Оновлені Методрекомендації з питань перетворення закладів охорони здоров’я з бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства (схвалені Робочою групою з питань реформи фінансування сфери охорони здоров’я України 14.02.2018 р.) мають допомогти органам місцевого самоврядування, керівникам місцевих органів управління охорони здоров’я та закладів охорони здоров’я, а також депутатам місцевих рад, відповідальним за підготовку та прийняття рішень щодо зміни господарсько-правового статусу комунальних закладів охорони здоров’я шляхом їх реорганізації (перетворення) з бюджетних установ у КНП у межах чинного законодавства України.

Подробиці — у наступному номері нашої газети.

Мінфін розпочав процес підготовки проекту Бюджетної декларації на 2019-2021 роки

Міністерство фінансів розпочало процес підготовки проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 роки (Бюджетна декларація).

Як передбачено Стратегією реформування системи управління державними фінансами на 2017-2020 роки, проект документа буде формуватися на трирічну перспективу на основі проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2017-2020 роки, які минулого року були підготовлені Мінфіном спільно з іншими центральними органами виконавчої влади, схвалені Урядом і направлені до ВРУ.

Як відомо, держбюджет на 2018 рік Мінфін вже розробляв на основі середньострокової бюджетної резолюції, яка є ключовим елементом середньострокового бюджетного планування. Це був пілотний проект, для впровадження якого були внесені зміни до Бюджетного кодексу.

Запровадження середньострокового бюджетного планування — це один із пріоритетів роботи Уряду та Мінфіну. Це системна зміна бюджетної політики, яка забезпечує стратегічний підхід до визначення пріоритетних заходів та ефективний розподіл ресурсів.

Для створення правового підґрунтя і подальшої реалізації бюджетної реформи Мінфіном було розроблено законопроект «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», яким передбачається запровадження трирічної Бюджетної декларації. Проект документа уже схвалено Урядом на засіданні Кабміну 31 січня 2018 року.

Наразі, в рамках підготовки Бюджетної декларації на 2019-2021 роки, Мінфін уже надіслав листа головним розпорядникам бюджетних коштів з метою:

— отримання від них пропозицій до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2019-2021 роки;

— отримання інформації щодо змін, які відбулись в системі головних розпорядників бюджетних коштів.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі