№8

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2018/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Про затвердження Змін до Роз’яснення щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно заходів фінансового контролю Рішення від 02.02.2018 р. № 118 (витяг)
  • Як визначити ТКВКБМС За яким ТКВКБМС проводити видатки, які раніше проводилися за КФК 090412, а пізніше — за КФК 3400 для проведення соцзаходів та соцзабезпечення населення (надання допомог на лікування, поховання, преміювання обдарованої молоді згідно з прийнятими раніше програмами)? За яким ТКВКБМС виплачувати компенсацію на харчування учасникам спортивних змагань, які беруть участь у спортзаходах, що раніше проводилися за КФК 130106?
  • Планування бюджетної програми Які є підстави для передбачення в рішенні про місцевий бюджет бюджетної програми?
  • Прийняті нормативно-правові акти з питань застосування ПЦМ
  • Чи потрібно подавати повідомлення до АМКУ про держдопомогу? Сільська рада згідно із програмою розвитку комунального підприємства у 2017 році профінансувала підприємство на суму 764,1 тис. грн. У бюджеті на 2018 рік заплановано ще 367,6 тис. грн. Чи потрібно подавати до Антимонопольного комітету повідомлення про державну допомогу?
  • Створення і обслуговування сайтів: як обліковувати витрати Медичний заклад замовив розробку веб-сайту. Як правильно його обліковувати? Чи завжди потрібно зараховувати такі об’єкти до складу нематеріальних активів? Чи все ж витрати на його розробку слід уключати до витрат звітного періоду? Також цікавить питання щодо обліку витрат на обслуговування сайту в подальшому.
  • Питання придбання та обслуговування соціального житла У грудні 2017 року відповідно до постанови КМУ від 15.11.2017 р. № 877 селищною радою за рахунок коштів державного бюджету було придбано соціальне житло для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа. Придбані будинки взяті на баланс селищної ради. Це всі операції, які відображені нами в обліку. Ніяких договорів не укладено. У будинках планується поселяти осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, допоки їх не буде забезпечено власним житлом (тобто час їх проживання конкретно не визначено). У зв’язку з цим у нас виникли такі запитання: 1. За яким ТПКВКМБ селищній раді планувати видатки на оплату послуг з переоформлення лічильників обліку газу та електроенергії, оплату комунальних послуг, ремонтних робіт, інших видатків (у разі потреби) в процесі експлуатації будинків? 2. Чи повинна селищна рада укладати договір на надання житлово-комунальних послуг з особою з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з їх подальшим відшкодуванням? 3. Чи має право селищна рада поселяти в будинку осіб (не з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування), які не забезпечені житлом, наприклад: лікарів-інтернів, які проходять інтернатуру в місцевій центральній районній лікарні, працівників муніципальної поліції, вчителів та інших? 4. Як у бухгалтерському обліку відобразити ці операції?
  • У школі оголошено карантин: як оплачувати роботу вчителів У школі оголосили карантин через спалах грипу. Під час карантину вчителі продовжують ходити на роботу. Як оплачувати їх працю під час карантину? Чи можуть учителів «добровільно-примусово» відправити у відпустки без збереження зарплати?
  • Усе про доплату до МЗП-2018: від теорії до практики 2017 рік подарував нам новий термін «доплата до МЗП». Протягом минулого року ми надавали неодноразові консультації нашим читачам з приводу включення тих чи інших виплат при її розрахунку. Рік минув, а запитання не зникають. Щоб розставити усі крапки над «і», ми підготували сьогоднішню статтю. У ній пригадаємо основні моменти визначення доплати до «мінімалки» та розглянемо практичні аспекти її нарахування. Тож не будемо зволікати і перейдемо до розгляду питання, яке нас цікавить.
  • Щодо обкладення ПДФО вартості проїзду, проживання та харчування спортсменів-інвалідів Чи обкладається ПДФО вартість проїзду, проживання та харчування учасників спортивних заходів — спортсменів-інвалідів під час проведення тренувань, змагань або навчально-тренувальних зборів та за якою ознакою відображаються такі виплати в Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ?
  • Розміри «трудових» штрафів у 2018 році З 1 січня 2018 року виріс розмір мінімальної зарплати. Тепер він складає 3723 грн. на місяць. Як це вплинуло на розміри штрафів, які загрожують роботодавцям за порушення трудового законодавства?
  • Календар бухгалтера на березень 2018 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі