Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс споживчих цін у червні 2018 року

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у червні 2018 року щодо травня становив 100,0 %.

Запроваджуються нові коефіцієнти нормативної грошової оцінки землі

З 17.07.2018 р. набирає чинності наказ Мінагрополітики від 27.03.2018 р. № 162, яким внесено зміни до Порядку нормативної грошової оцінки земель населених пунктів, затвердженого наказом Мінагрополітики від 25.11.2016 р. № 489.

Передбачено, що з 17.07.2018 р. для земельних ділянок, інформація про які не внесена до відомостей Державного земельного кадастру, та у разі, якщо у відомостях Державного земельного кадастру відсутній код Класифікації видів цільового призначення земель для земельної ділянки, коефіцієнт, який характеризує функціональне використання земельної ділянки (Кф), при розрахунку її нормативної грошової оцінки застосовується із значенням 3,0.

Наказ № 162 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 17.04.2018 р. № 30.

Держстат оновив звіт з праці

Держстат наказом № 134 від 06.07.2018 р. затвердив форму державного статистичного спостереження № 1-ПВ (квартальна) «Звіт з праці».

Форма вводиться в дію починаючи зі звіту за I квартал 2019 року.

Діюча на сьогодні форма цього статзвіту, затверджена наказом Держстату від 10.06.2016 р. № 90, втратить чинність з 01.02.2019 р.

Мінфін визначив ще 9 уповноважених банків для виплат зарплат бюджетникам

10.07.2018 р. у Мінфіні відбулося чергове засідання конкурсної комісії з визначення уповноважених банків, через які має здійснюватись виплата пенсій, грошової допомоги та зарплати працівникам бюджетних установ.

Нагадуємо, що Порядок проведення конкурсного відбору банків, через які здійснюється виплата пенсій, грошової допомоги та заробітної плати працівникам бюджетних установ, затверджено постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1231.

За результатами розгляду конкурсної документації претендентів конкурсною комісією прийнято рішення про визнання уповноваженими банками — переможцями конкурсу 9 банків:

АТ «БАНК СІЧ»

ПАТ «КБ «ГЛОБУС»

ПАТ «БАНК «КЛІРИНГОВИЙ ДІМ»

ПАТ «МЕТАБАНК»

АТ «МІЖНАРОДНИЙ ІНВЕСТИЦІЙНИЙ БАНК»

АТ «ПОЛІКОМБАНК»

АТ «ПРАВЕКС БАНК»

АТ «ТАСКОМБАНК»

АТ «УКРБУДІНВЕСТБАНК»

Таким чином, на сьогодні уповноваженими є 43 банки.

Помилки у звітності з ЄСВ є підставою для інспекційного відвідування

Головне управління Держпраці у Львівській області на своєму сайті http://lviv.dsp.gov.ua повідомило наступне.

З метою визначення страхувальників, у яких наявні ризики мінімізації, органами ПФУ щомісячно опрацьовуються відомості з Реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, який формує та веде ПФУ, та відповідні інформаційні дані надаються контролюючим органам та органам виконавчої влади.

Найбільш поширеними помилками, виявленими під час аналізу звітності роботодавців з єдиного соціального внеску (ЄСВ), є:

— не відображено дані про початок та припинення трудових відносин роботодавця із застрахованою особою;

— допускаються помилки при проставленні ознак про наявність трудової книжки, про неповний робочий час;

— невірно зазначаються суми перехідних виплат (відпускні, лікарняні);

— невірно відображаються суми донарахованого ЄСВ до мінімального розміру (коли база нарахування ЄСВ (дохід) по застрахованій особі становить менше мінімальної зарплати за звітний місяць) тощо.

Наслідком допущених помилок у звітності з ЄСВ є недостовірні відомості у реєстрі застрахованих осіб, які безпосередньо чином впливають на правильність обчислення страхового стажу, розрахунок розміру пенсій, допомоги по тимчасовій непрацездатності та інших соціальних виплат, а також, як вище було зазначено, використовуються для інформування контролюючих органів.

Тож обов’язково перевіряйте правильність відомостей про застрахованих осіб, зазначених у звітності з ЄСВ, а у разі виявлення помилок — виправляйте їх!

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі