Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Кошти, що потрапили на старі бюджетні рахунки переадресуються на нові рахунки

З 2 липня 2018 року почали діяти нові рахунки для зарахування доходів до державного та місцевих бюджетів. МФО єдиний для усіх територій — 899998, банк отримувача — Казначейство України. Звертаємо увагу, що рахунки для сплати ЄСВ не змінилися.

Для зручності платників та з метою уникнення втрати бюджету встановлено перехідний період — до 11.09.2018 р. Тож якщо податок чи збір був випадково перерахований на старий рахунок, він не втрачається і автоматично переадресується на нові рахунки відповідно до визначених призначень.

Починаючи з 10.09.2018 р. зарахування буде здійснюватись виключно на нові рахунки.

Таке повідомлення розміщено на офіційному сайті ГУ ДФС у Житомирській області (http://zt.sfs.gov.ua).

У яких випадках оновлену таблицю 5 Звіту з ЄСВ не подаватимемо

ГУ ДФС у Дніпропетровській області інформує (http://dp.sfs.gov.ua), що викладений у новій редакції Порядок формування та подання страхувальниками звіту щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Зміни внесені наказом Мінфіну від 15.05.2018 р. № 511, який набуває чинності з 01.08.2018 р.

Зокрема, у разі якщо за даними страхувальника протягом звітного періоду не було зафіксовано фактів укладення і розірвання трудових договорів (цивільно-правових договорів), зміни посади, строків проходження військової служби або надання відповідної відпустки, таблиця 5 додатка 4 (Звіт з ЄСВ) не формується і не подається.

Якщо протягом звітного періоду страхувальником із застрахованою особою був розірваний трудовий договір (цивільно-правовий договір), а потім знову укладений на таку застраховану особу робляться два записи в таблиці 5 додатка 4:

— перший — із зазначенням дати припинення трудових відносин;

— другий — із зазначенням дати початку трудових або цивільно-правових відносин.

Поділ відпустки на частини: як виплатити матеріальну допомогу

Мінсоцполітики у листі від 12.06.2018 р. № 1006/0/101-18 відповіло на запитання щодо виплати посадовим особам місцевого самоврядування допомоги для оздоровлення при поділі щорічної основної відпустки на частини.

Так, відповідно до п.п. 3 п. 2 постанови КМУ «Про впорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 керівникам органів місцевого самоврядування та їх виконавчих органів у межах установленого фонду оплати праці надано право надавати працівникам допомогу для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі, що не перевищує середньомісячної зарплати працівника.

Згідно зі ст. 12 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР щорічну основну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь-якої тривалості за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів. При цьому ця частина відпустки не обов’язково повинна бути першою її частиною.

У випадку поділу щорічної основної відпустки на частини допомога для оздоровлення у розмірі середньомісячної зарплати виплачується за заявою працівника один раз на рік при наданні будь-якої з частин щорічної основної відпустки.

Фахівці Мінсоцполітики вважають, що якщо допомога для оздоровлення була виплачена до частини щорічної основної відпустки, підстав для виплати допомоги до другої частини цієї відпустки немає незалежно від часу її надання.

Нова схема шахрайства з використанням підробленого сайту «Приват24»

Фахівці кібербезпеки ПриватБанку повідомили про появу в Україні нової шахрайської схеми з використанням підроблених листів про «випадковий» переказ грошей і підроблених сайтів, що зовні нагадують веб-сайт «Приват24».

За даними фахівців банку, вже зафіксовані випадки, коли клієнтам через різні канали комунікацій (месенджери, електронну пошту) надходить повідомлення про поповнення картки невідомою особою на кілька тисяч гривень. Далі шахраї пропонують перейти за посиланням на фальшиву квитанцію з фішинговим сайтом «Приват24».

ПриватБанк попереджає своїх клієнтів не відкривати такі повідомлення від шахраїв і не реагувати на навіть найпринадніші повідомлення про несподівані грошові перекази.

Також у жодному разі не можна вводити свої логін і пароль на підроблених банківських сайтах. Справжній «Приват24» знаходиться тільки за однією адресою: www.privat 24.ua.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі