Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції у лютому 2018 року — 100,9 %

За повідомленням Держкомстату, індекс споживчих цін (індекс інфляції) у лютому 2018 року щодо січня 2018 року становив 100,9 %.

До уваги головбухів!

З метою належного виконання ст. 112 БКУ та наказу Мінфіну «Про затвердження Порядку проведення оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень» від 01.12.2011 р. № 1537 ДКСУ 13.03.2018 р. проведено засідання Комісії з оцінки виконання головним бухгалтером бюджетної установи своїх повноважень, на якому затверджено оновлений Перелік питань для зовнішнього оцінювання виконання головбухом (спеціалістом, на якого покладено виконання обов’язків бухгалтерської служби) своїх повноважень.

Враховуючи зазначене, ДКСУ на своєму сайті (http://www.treasury.gov.ua) розмістило оновлений перелік питань, відповідно до якого у 2018 році органами Казначейства здійснюватиметься зовнішнє оцінювання виконання головбухом своїх повноважень:

1. Дотримання порядку та термінів надання реєстраційної картки розпорядниками бюджетних коштів та змін до неї.

2. Дотримання порядку та термінів надання мережі розпорядниками бюджетних коштів та реєстрів змін до неї.

3. Дотримання порядку та термінів відкриття та закриття рахунків розпорядниками бюджетних коштів.

4. Дотримання термінів надання розподілів відкритих асигнувань*.

* Для головних розпорядників бюджетних коштів.

5. Дотримання норм чинного законодавства при затвердженні головними розпорядниками порядків використання бюджетних коштів*.

6. Дотримання термінів надання розподілів показників зведених кошторисів та інших документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету, у розрізі розпорядників нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів та реєстрів змін до них*.

7. Дотримання вимог чинного законодавства при наданні кошторисів та інших документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету.

8. Дотримання порядку реєстрації бюджетних зобов’язань, бюджетних фінансових зобов’язань та проведення платежів.

9. Здійснення видатків на утримання бюджетної установи одночасно з різних бюджетів всупереч БКУ, закону про Держбюджет, постанов КМУ.

10. Дотримання порядку та термінів при поданні до органів Казначейства фінансової та бюджетної звітності, а також іншої інформації, передбаченої бюджетним законодавством.

11. Дотримання порядку та термінів при поданні до органів Казначейства зведеної фінансової та бюджетної звітності*.

12. Дотримання норм чинного законодавства при здійсненні попередньої оплати за товари, роботи та послуги за рахунок бюджетних коштів, а також порушення порядку та термінів здійснення такої оплати.

13. Дотримання вимог, визначених Типовим положенням про бухгалтерську службу бюджетної установи, затвердженим постановою КМУ від 26.01.2011 р. № 59.

14. Дотримання інших вимог бюджетного законодавства.

Увага! Термін підключення до АС «Є-Звітність» подовжено

ДКСУ у листі від 01.03.2018 р. № 14-08/190-3685 повідомила: на офіційному веб-сайті Мінфіну розміщено проект наказу «Про затвердження Змін до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування», яким передбачено, що форми звітності складаються та подаються із застосуванням автоматизованої системи подання електронної звітності клієнтами Казначейства (АС «Є-Звітність»).

Наразі проводиться робота щодо внесення змін до Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну від 28.02.2017 р. № 307.

Казначейство листом від 31.01.2018 р. № 14-08/94-1951 зверталось до розпорядників бюджетних коштів про необхідність у термін до 28.02.2018 р. здійснити заходи щодо підключення до АС «Є-Звітність» та створення особистого електронного кабінету клієнта.

Щоденно на офіційному сайті Казначейства у рубриці «Електронні сервіси» публікується інформація про стан підключення до АС «Є-Звітність». Ця інформація свідчить про низький відсоток підключення та створення особистих електронних кабінетів клієнтів. Основними причинами цього є:

— недостатнє технічне забезпечення та відсутність Інтернету в розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня, особливо розпорядників коштів місцевих бюджетів;

— незадовільна динаміка отримання розпорядниками бюджетних коштів електронних цифрових підписів в акредитованих центрах сертифікації ключів;

— необхідність вдосконалення функціональних можливостей АС «Є-Звітність», яка знаходиться в дослідно-промисловій експлуатації, у частині підтримки електронних цифрових підписів усіх акредитованих центрів сертифікації ключів України.

Ураховуючи наведене вище та відсутність дати набуття чинності змінами до нормативних актів, які регулюють, зокрема, питання складання та подання звітності в електронному вигляді із застосуванням АС «Є-Звітність», Казначейство повідомляє, що терміни підключення до АС «Є-Звітність» та створення особистих електронних кабінетів тривають.

Терміни проведення всеукраїнського тестування АС «Є-Звітність» будуть повідомлені додатково.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі