Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Оренда музичних інструментів

Кабмін постановою від 25.04.2018 р. № 318 уніс зміни до п. 7 Методики розрахунку орендної плати за державне майно та пропорції її розподілу, затвердженої постановою КМУ від 04.10.95 р. № 786. Зокрема, цей пункт доповнено новим абзацем такого змісту:

«Розмір річної орендної плати у разі оренди музичних інструментів Державної колекції музичних унікальних (смичкових) інструментів України встановлюється за згодою сторін, але не менш як 1,2 відсотка вартості орендованого майна за результатами незалежної оцінки для учнів та студентів закладів вищої освіти та не менш як 1,8 відсотка вартості орендованого майна за результатами такої оцінки — для професійних творчих працівників».

Постанова № 318 набере чинності з дати її офіційного опублікування.

Затверджено Порядок використання коштів, передбачених у держбюджеті для надання первинної меддопомоги населенню

Кабмін постановою від 28.03.2018 р. № 283 затвердив Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання первинної медичної допомоги населенню.

Цей Порядок визначає механізм використання бюджетних коштів, передбачених у держбюджеті за програмою «Надання первинної медичної допомоги населенню».

Встановлено, що бюджетні кошти використовуються з метою оплати надання пацієнтам медичних послуг, пов’язаних з наданням первинної медичної допомоги згідно з Основами законодавства України про охорону здоров’я та Законом України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення».

Види послуг первинної медичної допомоги будуть визначені в Порядку надання первинної медичної допомоги, який повинен затвердити МОЗ.

Головним розпорядником бюджетних коштів є МОЗ, а розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми є НСЗУ.

Бюджетні кошти повинні спрямовуватися на оплату послуг первинної медичної допомоги, наданих надавачами медичних послуг за договорами про медичне обслуговування населення.

Оплата послуг первинної медичної допомоги за договором про медичне обслуговування населення, укладеним із НСЗУ, здійснюватиметься на рахунки надавачів медичних послуг, відкриті в установах банків, на підставі звітів та рахунків, що внесені такими надавачами медичних послуг до електронної системи охорони здоров’я. Порядок та строки подання звітів і рахунків, інформація, що включається до них, визначається договором про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій, типова форма якого повинна бути затверджена Кабміном.

Оплата здійснюється згідно з тарифом відповідно до умов і строків, визначених у договорі про медичне обслуговування населення, укладеному з НСЗУ. До тарифів можуть застосовуватися коригувальні коефіцієнти.

Тарифи та коригувальні коефіцієнти на медичні послуги, пов’язані з наданням первинної медичної допомоги, визначаються в Порядку реалізації державних гарантій медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій для первинної медичної допомоги на 2018 рік, який повинен затвердити Кабмін.

Розпорядник бюджетних коштів на підставі договорів про медичне обслуговування населення може здійснювати попередню оплату за послуги первинної медичної допомоги відповідно до законодавства.

Постанова № 283 набере чинності 01.07.2018 р.

Зміни до Порядку та умов надання медичної субвенції

Кабмін постановою від 28.03.2018 р. № 293 вніс зміни до Порядку та умов надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою КМУ від 23.01.2015 р. № 11.

Зокрема, п. 5 цього Порядку доповнено абзацами такого змісту:

«За результатами місячного/квартального звіту про виконання місцевих бюджетів обласна держадміністрація має право подати МОЗ як головному розпорядникові бюджетних коштів пропозиції щодо перерозподілу видатків субвенції з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районним бюджетам та бюджетам об’єднаних територіальних громад.

Обсяг субвенції для бюджету адміністративно-територіальної одиниці, у закладах охорони здоров’я якої допущена заборгованість із заробітної плати, строк виплати якої пройшов, спрямовується насамперед на здійснення обов’язкових виплат із заробітної плати працівникам.

Видатки, пов’язані із стимулюванням, преміюванням працівників закладів охорони здоров’я зазначеної адміністративно-територіальної одиниці, а також незахищені видатки здійснюються виключно після ліквідації заборгованості із заробітної плати, строк виплати якої пройшов.

До погашення такої заборгованості розпорядники бюджетних коштів не беруть бюджетні зобов’язання та не проводять платежі на видатки, пов’язані із стимулюванням, преміюванням працівників, та на інші незахищені видатки».

Постанова № 293 набрала чинності 25.04.2018 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі