Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Матдопомога на «соцпобут» держслужбовцям: є зміни

Кабмін постановою «Про внесення зміни до Порядку надання державним службовцям матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» від 07.11.2018 р. № 933 врегулював механізм надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань керівникам апаратів місцевих держадміністрацій, їхнім заступникам і керівникам структурних підрозділів місцевих держадміністрацій зі статусом юридичної особи публічного права та їхнім заступникам.

Рішення про надання зазначеним держслужбовцям матеріальної допомоги приймається керівником апарату відповідної місцевої держадміністрації або керівником зазначеного структурного підрозділу за погодженням із головою відповідної місцевої держадміністрації.

Оплата праці педпрацівників спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл-інтернатів) підвищується

Кабмін схвалив приведення рівня оплати праці педпрацівників державних спеціалізованих мистецьких шкіл (шкіл-інтернатів), що належать до сфери управління Мінкультури, до рівня оплати праці педпрацівників закладів загальної середньої освіти, оплата праці яких здійснюється за рахунок освітньої субвенції з держбюджету місцевим бюджетам, шляхом підвищення з 1 вересня 2018 року посадових окладів (ставок зарплати) таких працівників на 10 %.

Проект акта розроблено за ініціативи Мінкультури з метою забезпечення рівних умов оплати праці педпрацівників (вчителів, викладачів, концертмейстерів) державних середніх спеціалізованих мистецьких шкіл-інтернатів, які здійснюють надання загальної середньої освіти та початкової і профільної мистецької освіти, на рівні педпрацівників закладів загальної середньої освіти.

Детальніше — в одному з наступних номерів нашого журналу.

«Ні» виплаті зарплати в наступні періоди

Відповідно до ст. 115 КЗпП зарплата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у строки, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим із профспілкою, але не рідше 2-х разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує 16 календарних днів, та не пізніше 7 днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

У разі коли день виплати зарплати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, зарплата виплачується напередодні.

Правових підстав для перенесення строків виплати зарплати на наступні періоди немає. На цьому наголосила Держслужба за питань праці у листі від 25.07.2018 р. № 5870/4/4.1-ДП-18.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі