№43

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2018/№ 43 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо застосування окремих положень Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти Лист-роз’яснення від 03.10.2018 р. № 1/9-596
  • Про звільнення від оподаткування ПДВ освітніх послуг Індівідуальна податкова консультація від 14.09.2018 р. № 4037/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Позашкільні навчальні заклади: коли реєструватися платниками ПДВ Відділ культури має у підпорядкуванні бібліотеки, музеї, клуби, палаци, школи естетичного виховання. Ці заклади неприбуткові, фінансуються повністю з бюджету та обслуговуються централізованою бухгалтерією відділу культури. При цьому кожен підпорядкований заклад є самостійною юридичною особою, яка зареєстрована в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб-підприємців та громадських формувань. У податковій інспекції саме відділ культури зареєстровано як платник податків, тому він здійснює розрахунки податків, подає фінансову та податкову звітність щодо закладів, які обслуговує. Централізована бухгалтерія окремо за кожним закладом формує кошторис та веде облік доходів та видатків. У зв’язку з тим, що заклади отримують доходи від надання платних послуг, виникли такі запитання: 1) як визначити обсяг оподатковуваних операцій для обов’язкової реєстрації платником ПДВ? Які доходи необхідно враховувати для цього? 2) як правильно обчислити обсяг операцій: окремо за кожним закладом чи разом за всіма закладами, що обслуговує централізована бухгалтерія? 3) як правильно класифікувати доходи від надання платних послуг: — як операції, що звільнені від оподаткування ПДВ на підставі п.п. 197.1.2 ПКУ або — як операції, що не є об’єктом оподаткування згідно з п.п. 196.1.8 ПКУ?
  • Електронний замок на двері: встановлюємо та обліковуємо Для підвищення рівня безпеки у приміщенні суду та запобігання доступу сторонніх осіб було придбано електронний замок на двері. Вартість замка становить 5200 грн. (з урахуванням ПДВ). Установлення замка буде здійснено власними силами установи (без залучення сторонніх фахівців). Як правильно оформити та відобразити в бухобліку таку операцію? Чи потрібно обліковувати електронний замок як окремий об’єкт необоротних активів?
  • ProZorro.Продажі: будьмо знайомі Чи потрібно продавати майно через електронну торгову систему ProZorro. Продажі? Чи обов’язково брати участь у цьому пілотному проекті? Як відбувається така процедура?
  • Індексуємо стипендії в листопаді 2018 року З 1 листопада 2017 року підвищено розміри академічних та соціальних стипендій студентам вишів та учням профтехзакладів. Не варто забувати, що стипендії є об’єктом індексації. У сьогоднішній статті ми розглянемо особливості індексації цього виду доходу у листопаді 2018 року.
  • Направляємо педагогічних працівників на курси підвищення кваліфікації Курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників — це важлива складова удосконалення їх педагогічної майстерності і фахової кваліфікації. Чи обов’язково педпрацівникам проходити такі курси? Які гарантії встановлені чинним законодавством для педагогів, які направлені на навчання? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у нашому сьогоднішньому матеріалі.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі