Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Заява про застосування ПСП: чи потрібно щорічно оновлювати?

Податкова соціальна пільга (ПСП) застосовується до нарахованого місячного доходу у вигляді зарплати тільки за одним місцем його нарахування (виплати).

Платник податку подає роботодавцю заяву про самостійне обрання місця застосування ПСП (п.п. 169.2.2 ПКУ).

ПСП починає застосовуватися до нарахованих доходів у вигляді зарплати з дня отримання роботодавцем заяви платника податку про застосування пільги та документів, що підтверджують таке право.

Водночас роботодавець відображає у податковій звітності всі випадки застосування або незастосування ПСП згідно з отриманими від платників податку заявами про застосування пільги, а також заявами про відмову від такої пільги.

Якщо у платника податків виникає право на застосування ПСП з інших підстав, ніж ті, які були зазначені у попередній заяві, то такий платник повинен надати нову заяву з відповідними підтверджуючими документами.

За повідомленням ГУ ДФС у Тернопільській області (http://tr.sfs.gov.ua).

«Гірське» підвищення окладів: відтепер і працівникам органів цивільного захисту

В установах, організаціях, розташованих на території населених пунктів, яким надано статус гірських, тарифні ставки і посадові оклади, визначені генеральною, галузевими та регіональними угодами як мінімальні гарантії в оплаті праці, а також встановлені за рішенням КМУ або за його дорученням, підвищуються на 25 % (постанова КМУ «Про умови оплати праці осіб, які працюють в гірських районах» від 11.08.95 р. № 648).

Відтепер завдяки постанові КМУ від 24.10.2018 р. № 873 на таке підвищення мають право працівники, особи рядового і начальницького складу органів та підрозділів цивільного захисту. Відповідна зміна внесена до абз. 1 та 3 п. 1 постанови № 648.

Перелік населених пунктів, яким відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» від 15.02.95 р. № 56/95 надається статус гірських, наведено в додатку до постанови КМУ від 11.08.95 р. № 647.

Постанова № 873 набрала чинності 30.10.2018 р.

Оплата комунальних послуг КНП

Видатки на оплату комунальних послуг та енергоносіїв комунальних закладів охорони здоров’я, у тому числі закладів охорони здоров’я — комунальних некомерційних підприємств, що уклали договори з Нацслужбою здоров’я на надання первинної меддопомоги, відповідно до норм БКУ мають здійснюватися з відповідних бюджетів міст обласного значення, районних бюджетів та бюджетів ОТГ.

Такого висновку дійшов Мінфін у листі від 28.09.2018 р. № 07050-11-2/25432.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі