Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Диференційована плата за надання соцпослуг установлюватиметься по-новому

Кабмін постановою від 22.08.2018 р. № 629 виклав у новій редакції Порядок надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати.

Соцпослуги із встановленням диференційованої плати в обсязі, визначеному держстандартами соцпослуг, надаються організаціями незалежно від форми власності, фізособами-підприємцями, які відповідають критеріям діяльності суб’єктів, що надають соцпослуги, із залученням бюджетних коштів.

Соцпослуги із встановленням диференційованої плати надаються особам, які мають право на їх отримання відповідно до Закону «Про соціальні послуги», крім осіб, які мають право отримувати такі послуги безоплатно.

Диференційована плата за надання соцпослуг установлюється виходячи із середньомісячного сукупного доходу особи за попередній календарний рік у розмірах, які не перевищують:

75 % зазначеного доходу — у разі надання соцпослуг стаціонарного догляду, паліативного/хоспісного догляду в умовах стаціонару;

12 % —догляду вдома, паліативного догляду вдома, денного догляду, підтриманого проживання, надання притулку;

5 % — представництва інтересів, посередництва (медіації), натуральної допомоги;

3 % — соцадаптації, соцінтеграції та реінтеграції, соцреабілітації, консультування, соціального супроводу під час працевлаштування та на робочому місці, соціальної профілактики.

Якщо особа, яка потребує надання соцпослуг із встановленням диференційованої плати, отримує декілька соцпослуг, розмір такої плати визначається виходячи із більшого відсотка, але не може перевищувати 75 % середньомісячного сукупного доходу особи.

Розмір щомісячної диференційованої плати за надання соцпослуг не може перевищувати вартості послуг, що надаються протягом місяця.

Додаткові гарантії батькам для поєднання трудової діяльності та сімейних обов’язків

29 серпня на засіданні Уряду прийнято рішення схвалити розроблений Мінсоцполітики проект Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо надання додаткових гарантій, пов’язаних із поєднанням сімейних і трудових обов’язків)». Про це Мінсоцполітики повідомило на своєму сайті (www.msp.gov.ua).

Цей проект створений з метою забезпечення соціальних гарантій усім працівникам без дискримінації за ознакою статі.

З метою забезпечення таких гарантій вносяться відповідні зміни до КЗпП та Закону «Про відпустки», згідно з якими, зокрема, на батька поширюється право на встановлення за його бажанням в обов’язковому порядку режиму роботи на умовах неповного робочого часу, на скорочену тривалість робочого часу за рахунок роботодавця.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі