Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Звіт про педпрацівників

МОН наказом від 27.08.2018 р. № 937 затвердило форму звітності № 83-РВК «Звіт про чисельність та склад педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти» та інструкцію щодо її заповнення.

Звіт складається один раз на рік станом на 5 вересня та вводиться в дію починаючи зі звіту на початок 2018/2019 навчального року.

Щодо термінів подання звіту, то, зокрема, заклади загальної середньої освіти повинні його подати відділу (управлінню) освіти райдержадміністрацій, виконкомів міських рад, ОТГ не пізніше 10 жовтня.

Розпочав роботу єдиний реєстр медоглядів

МОЗ на своєму сайті (http://moz.gov.ua) повідомило, що з вересня 2018 року дані про медичні професійні огляди українців зберігаються в єдиній електронній системі. Таке нововведення впорядкує професійні медогляди й унеможливить використання підроблених довідок та санітарних книжок.

Професійний медогляд є обов’язковою умовою роботи водіїв, людей, які володіють зброєю, та декретованих осіб — вихователів, вчителів, викладачів, студентів, працівників громадського харчування, торгівлі тощо. Тепер дані про такі огляди міститимуться в єдиному реєстрі медоглядів — надійно захищеній електронній системі.

Професійний медогляд українці проходитимуть виключно в закладах охорони здоров’я, а дані автоматично відображатимуться в електронній системі. Довідку-дублікат про пройдений медогляд можна одержати безоплатно.

З часом єдиний реєстр медоглядів буде інтегровано до системи «Електронне здоров’я». А вже зараз працює мобільний додаток «Медичні огляди», з допомогою якого контролюючі органи можуть швидко перевірити легітимність конкретного медогляду.

До кінця року планується підключення до системи близько 3 тисяч закладів охорони здоров’я в усіх областях України і поступова заміна паперових бланків медоглядів на електронні. Після завершення тестового періоду єдина державна база даних медоглядів буде обов’язковою до використання усіма споживачами відповідної інформації.

Плануєте ремонт доріг і вулиць? Врахуйте вимоги нового ДБН

З 01.09.2018 р. під час закупівлі робіт з проектування, реконструкції та капремонту вулиць і доріг органи місцевої влади мають керуватися новими будівельними нормами — ДБН В.2.3-5:2018 «Вулиці і дороги населених пунктів». Документ передбачає низку змін для підвищення безпеки та комфорту на дорогах та є обов’язковим для виконання. Зокрема, тепер обов’язково потрібно встановлювати:

• захисні огорожі — на зупинках міського транспорту;

• острівці безпеки — на нерегульованих переходах;

• понижені бордюри, пандуси та спеціальні звукові сигнали — у пішохідних зонах;

• велодоріжки та велосмуги — на дорогах.

Крім того, документ забороняє облаштовувати на тротуарах тимчасові автостоянки, розміщувати люки, дощоприймачі, тимчасові споруди, рекламні конструкції.

Виходи з підземних переходів потрібно облаштовувати спеціальними розділювальними поручнями.

ДБН В.2.3-5:2018 розроблений на заміну аналогічного документа, що діяв з 2001 року.

Ознайомитись з новими правилами можна на сайті Мінрегіонбуду (http://www.minregion.gov.ua).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі