Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку призначення на посаду адміністратора центру надання адміністративних послуг

Національне агентство України з питань державної служби
Лист від 19.03.2019 р. № 1590/07.02-19

<…>

Статтею 2 Закону України «Про державну службу» (далі — Закон) передбачено, що керівник державної служби в державному органі — це посадова особа, яка займає вищу посаду державної служби в державному органі, до посадових обов’язків якої належить здійснення повноважень з питань державної служби та організації роботи інших працівників у цьому органі.

Суб’єкт призначення — це державний орган або посадова особа, яким відповідно до законодавства надано повноваження від імені держави призначати на відповідну посаду державної служби в державному органі та звільняти з такої посади.

Відповідно до пункту 2 частини другої статті 31 Закону рішення про призначення на посади державної служби категорій «Б» і «В» приймається керівником державної служби.

Згідно із пунктом 31 частини першої статті 17 Закону повноваження керівника державної служби здійснюють у місцевих державних адміністраціях:

керівник апарату — в апараті місцевої державної адміністрації та її структурних підрозділах (крім структурних підрозділів зі статусом юридичних осіб публічного права);

керівник структурного підрозділу зі статусом юридичної особи публічного права — у такому підрозділі.

Водночас частиною другою статті 5 Закону передбачено, що відносини, що виникають у зв’язку із вступом, проходженням та припиненням державної служби, регулюються цим Законом, якщо інше не передбачено Законом.

Відповідно до частини першої статті 12 Закону «Про адміністративні послуги» центр надання адміністративних послуг — це постійно діючий робочий орган або структурний підрозділ місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування, що зазначений у частині другій цієї статті, в якому надаються адміністративні послуги через адміністратора шляхом його взаємодії з суб’єктами надання адміністративних послуг.

Статтею 13 зазначеного Закону передбачено, що адміністратор призначається на посаду та звільняється з посади особою, яка очолює орган (керівником органу), що прийняв рішення про утворення відповідного центру надання адміністративних послуг.

Відповідно до положень статті 5 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» голови місцевих державних адміністрацій формують склад та визначають структуру місцевих державних адміністрацій.

Таким чином, суб’єктом призначення адміністратора центру надання адміністративних послуг, утвореного місцевою державною адміністрацією, є голова відповідної місцевої державної адміністрації.

Також зазначаємо, що у разі створення міжвідомчої робочої групи щодо внесення змін до нормативно-правових актів, які регулюють діяльність ЦНАП, зокрема в частині призначення на посаду та звільнення з посади адміністраторів ЦНАП, НАДС готове взяти участь у такій робочій групі.

Голова К. Ващенко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі