Теми статей
Обрати теми

Чи має право психолог центру СССДМ на надбавку за стаж роботи?

Коновал Світлана, державний експерт експертної групи з питань оплати праці в бюджетній сфері та грошового забезпечення Директорату норм та стандартів гідної праці Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України
До міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з 01.03.2018 р. було прийнято працівника на посаду психолога. Він має стаж роботи у центрі СССДМ на посаді фахівця із соціальної роботи з 03.12.2014 р. по 19.02.2018 р. Чи правомірно такому працівнику встановити надбавку за стаж роботи у центрах СССДМ? Якщо так, то за яких умов? Взагалі, яким нормативним документом слід керуватись при встановленні зазначеної надбавки?

Перш ніж перейти до відповідей на поставлені запитання, коротко нагадаємо особливості функціонування центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі — центр СССДМ).

Так, відповідно до п. 1 Загального положення про центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, затвердженого постановою КМУ від 01.08.2013 р. № 573 (далі — Положення № 573), центр СССДМ — це спеціальний заклад, що проводить соціальну роботу із сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Мережа центрів СССДМ складається з обласних, регіональних, районних, міських, районних у містах центрів.

Згідно з п. 8 Положення № 573 одним із завдань місцевого (міського) центру СССДМ є здійснення заходів щодо соціальної та психологічної адаптації дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа з метою підготовки до самостійного життя, організації здійснення наставництва. Для реалізації зазначеного до штату центру СССДМ вводиться посада психолога.

«Стажова» надбавка: чи виплачувати психологу?

На сьогодні умови та розміри оплати праці працівників центрів СССДМ врегульовані наказом Мінсоцполітики «Про умови оплати праці працівників закладів соціального захисту дітей, закладів соціального обслуговування і центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» від 18.05.2015 р. № 526 (зі змінами, внесеними на виконання постанови КМУ від 22.07.2016 р. № 462).

Проте виплати надбавки за стаж роботи працівникам центрів СССДМ зазначеним нормативно-правовим актом не передбачено.

Для вирішення цього питання Кабміном була прийнята постанова «Деякі питання оплати праці працівників центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді» від 21.06.2017 р. № 435 (далі — постанова № 435).

Зазначеною постановою, серед іншого, затверджено Порядок нарахування і виплати надбавки керівникам центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, їх заступникам, керівникам структурних підрозділів з основного виду діяльності та фахівцям із соціальної роботи за стаж роботи в центрах соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (далі — Порядок № 435).

Відповідно до п. 3 постанови № 435 та п. 1 Порядку № 435 надбавка за стаж роботи в центрах СССДМ установлюється не всім працівникам, а лише:

• керівникам (директор);

• заступникам керівників (заступник директора — начальник відділу);

• керівникам структурних підрозділів з основного виду діяльності;

фахівцям із соціальної роботи.

Така надбавка встановлюється залежно від стажу роботи в таких розмірах:

Стаж роботи

Розмір надбавки до посадового окладу, %

Понад 3 роки

10

Понад 10 років

20

Понад 20 років

30

Відповідно до п. 5 Порядку № 435 «стажова» надбавка виплачується до посадового окладу:

• з урахуванням підвищень і без урахування інших надбавок і доплат;

• за фактично відпрацьований час;

• за основним місцем роботи. Особам, які працюють за сумісництвом, надбавка не виплачується.

Як бачимо, виплата надбавки за стаж роботи в центрах СССДМ не передбачена для посади психолога.

«Вислужна» надбавка: що включається до стажу?

Психологам центрів СССДМ виплачується надбавка за вислугу років згідно із Порядком виплати надбавки за вислугу років працівникам державних та комунальних установ соціального захисту населення, затвердженим наказом Мінсоцполітики від 15.06.2011 р. № 239 (зі змінами, внесеними наказом Мінсоцполітики від 14.12.2018 р. № 1873*) (далі — Порядок № 239).

* Нагадаємо, що саме завдяки зазначеному нормативному акту психологи установ соціального захисту здобули право на надбавку за вислугу років (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2019, № 6, с. 13). — Прим. ред.

Згідно із п. 2 Порядку № 239 надбавка за вислугу років установлюється у відсотках до посадового окладу залежно від стажу роботи в таких розмірах:

Стаж роботи

Розмір надбавки до посадового окладу, %

Понад 3 роки

10

Понад 10 років

20

Понад 20 років

30

«Вислужна» надбавка виплачується до посадового окладу:

• з урахуванням підвищень і без урахування інших надбавок і доплат;

• за фактично відпрацьований час;

• за основним місцем роботи та за сумісництвом.

Відповідно до п. 4 Порядку № 239 до «надбавочного» стажу включається час роботи у державних та комунальних установах, закладах та організаціях, незалежно від підпорядкування, на посадах, визначених у п. 3 цього Порядку, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці працівників державних та комунальних установ соціального захисту населення (див. лист Мінсоцполітики від 25.04.2018 р. № 691/0/101-18).

Якщо переглянути п. 3 Порядку № 239, то серед зазначених у ньому переліку посад можна знайти посаду фахівця із соціальної роботи. А це означає, що робота на такій посаді у центрі СССДМ зараховується до стажу для виплати надбавки за вислугу років.

Але тут слід враховувати такий нюанс.

У зв’язку з набранням чинності Порядку № 435 з 30.06.2017 р. фахівці із соціальної роботи центрів СССДМ мають право на виплату надбавки за стаж роботи в таких закладах. Тобто починаючи з 30.06.2017 р. таким працівникам не виплачується надбавка за вислугу років, установлена Порядком № 239 (див. лист Мінсоцполітки від 20.10.2017 р. № 2619/0/101-17).

Отже, фахівцям із соціальної роботи центрів СССДМ потрібно виплачувати:

• до набрання чинності постановою № 435, тобто до 30.06.2017 р., — надбавку за вислугу років відповідно до Порядку № 239;

• з 30.06.2017 р. — надбавку за стаж роботи в центрах СССДМ відповідно до Порядку № 435.

Підсумуємо: у ситуації, що розглядається, психолог центру СССДМ має право на встановлення надбавки за вислугу років. При цьому до його «надбавочного» стажу зараховуються періоди роботи на посадах:

• фахівця із соціальної роботи — з 03.12.2014 р. по 19.02.2018 р. (незалежно від того, що певний період роботи на цій посаді працівник отримував надбавку згідно з постановою № 435, весь стаж роботи фахівцем із соціальної роботи включається до стажу роботи для виплати надбавки за вислугу років згідно з Порядком № 239);

• психолога — з 01.03.2018 р. і дотепер.

Це означає, що зазначений працівник має право на встановлення «вислужної» надбавки у розмірі 10 % посадового окладу, адже його сумарний «надбавочний» стаж становить понад 3 роки.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі