Теми статей
Обрати теми

Президент підписав Головний кошторис країни на 2020 рік

Законом установлено, що у 2020 році прожитковий мінімум для працездатних осіб буде дорівнювати в розрахунку на місяць: з 1 січня 2020 року — 2102 грн., з 1 липня — 2197 грн., з 1 грудня — 2270 грн.

Мінімальна зарплата у Держбюджеті-2020 установлена на рівні 4723 грн.

Цей Закон набере чинності з 1 січня 2020 року (детальніше про соціальні стандарти — 2020 та їх вплив на працеоплатні показники читайте у «Бюджетній бухгалтерії» на початку січня 2020 року).

Лікарняний демобілізованому працівнику: чи є особливості в оплаті?

Відповідно до вимог ч. 3 ст. 119 КЗпП за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення зберігаються місце роботи, посада і середній заробіток в установі незалежно від підпорядкування та форми власності.

Працівникам, які залучаються до виконання обов’язків, передбачених Законами України «Про військовий обов’язок і військову службу» від 25 березня 92 р. № 2232-XII, «Про альтернативну (невійськову) службу» від 12.12.91 р. № 1975-XII, та «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.93 р. № 3543-XII, надаються гарантії та пільги відповідно до цих законів. Таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення за рахунок коштів Держбюджету відповідно до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 20.12.91 р. № 2011-XII.

Статтею 119 КЗпП передбачено, що за рахунок коштів Держбюджету роботодавцю не компенсуються витрати по збереженню за працівником середнього заробітку на період його мобілізації. У зв’язку з цим при обчисленні «середньої» для нарахування допомоги по тимчасовій непрацездатності демобілізованому працівнику необхідно включати до розрахунку середній заробіток, оскільки з нього сплачується єдиний внесок. Крім того, до розрахункового періоду потраплять календарні дні за період мобілізації.

Відповідно до ч. 2 ст. 21 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.99 р. № 1105-XIV (далі — Закон № 1105) страховий стаж обчислюється за даними персоніфікованого обліку відомостей про застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Під час визначення розміру допомоги по тимчасовій непрацездатності демобілізованому працівнику необхідно перевіряти наявність шестимісячного страхового стажу в періоді 12 місяців перед настанням страхового випадку.

У разі якщо страховий стаж менше 6 місяців, необхідно застосувати обмеження, визначене ч. 4 ст. 19 Закону № 1105, а саме: розмір допомоги по тимчасовій непрацездатності в розрахунку на місяць має бути не вищим за розмір мінімальної зарплати, встановленої на час настання страхового випадку.

(за інформацією Управління Держпраці у Полтавській області)

Заступник директора ДЮСШ + тренер-викладач: «середня» під час курсів підвищення кваліфікації

Фахівці Мінсоцполітики у листі від 24.07.2019 р. № 13766/0/2-19/52 розглянули правила розрахунку середньої зарплати заступнику директора з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ, який направлений на курси підвищення кваліфікації за посадою тренера-викладача.

Зауважимо: заступники керівників установ поряд з іншими керівними посадами не мають права працювати за сумісництвом. Водночас вони можуть здійснювати навчально-тренувальну роботу у своєму закладі протягом робочого часу на основній роботі з навантаженням не більше 12 годин на тиждень (у спеціалізованих навчальних закладах спортивного профілю — не більше 9 годин на тиждень) з оплатою згідно зі ставками тренерів-викладачів з відповідною освітою і категорією (п. 1 додатка 7 до наказу Мінмолодьспорту «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та організацій галузі фізичної культури і спорту» від 23.09.2005 р. № 2097, далі — наказ № 2097).

При цьому така діяльність не є сумісництвом і працівник не займає посади тренера-викладача. Це підтверджує п. 8 Переліку робіт, які не є сумісництвом, визначеного в додатку до Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Мінпраці, Мін'юсту та Мінфіну від 28.06.93 р. № 43 (далі — Положення № 43).

Що робити, коли такий працівник направлений на курси підвищення кваліфікації за посадою, яку фактично не займає? Як розрахувати середню зарплату?

Відповідно до п. 1 постанови КМУ «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» від 28.06.97 р. № 695 за працівниками зберігається середня зарплата за основним місцем роботи.

Середня зарплата визначається відповідно до п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100), виходячи з виплат за останні два календарних місяці роботи, що передують події, з якою пов’язано відповідну виплату.

Згідно з п. 3 Порядку № 100 при обчисленні середньої зарплати в усіх випадках її збереження враховуються: основна зарплата; доплати й надбавки; премії, що не мають одноразового характеру; індексація тощо.

При цьому згідно з п. 10 Положення № 43 зарплата на всіх місцях роботи враховується при обчисленні середнього заробітку, зокрема педагогічним працівникам дошкільних виховних, позашкільних та інших навчально-виховних закладів (як в одному, так і в декількох). Крім того, в середню зарплату таким працівникам зараховується додаткова оплата за роботу, яка не є сумісництвом.

Однак є один нюанс: ані заступник директора з навчально-тренувальної роботи, ані тренер-викладач ДЮСШ не належать до педпрацівників. Їх посади не зазначені в Переліку педагогічних та науково-педагогічних працівників, на яких поширюються умови оплати праці працівників установ і закладів освіти, затвердженому постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Хоча у заступника директора ще був шанс, однак на нього не поширюються умови оплати праці працівників установ і закладів освіти (тут діє «спортивний» наказ № 2097).

Незважаючи на це, маємо досить лояльну позицію та дозвіл Мінсоцполітики.

Фахівці цього відомства зробили висновок, що зарплата за відповідне педагогічне навантаження тренера-викладача має бути врахована при обчисленні середньої зарплати заступника директора з навчально-тренувальної роботи ДЮСШ за час навчання на курсах підвищення кваліфікації з відривом від виробництва.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі