№47

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2019/№ 47 Інші номери журналу ›
  • Президент підписав Головний кошторис країни на 2020 рік 11 грудня 2019 року Президент України підписав Закон України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» від 14.11.2019 р. № 294-IX.
  • Пластикові проїзні картки: обліковуємо правильно Для оплати проїзду працівників закладу в міському транспорті було прийнято рішення про придбання пластикових проїзних карток E-ticket. Ці картки призначені для багаторазового використання. Їх поповнення здійснюється шляхом перерахування коштів на рахунок перевізника. Як правильно обліковувати такі проїзні картки, якщо протягом одного дня однією карткою може скористатися відразу кілька працівників? Як контролювати їх рух (видачу, повернення) та як обліковувати кошти на цих картках?
  • Дрова та вугілля: чи є норми списання Установи сільської ради опалюють приміщення в зимовий період дровами твердих порід та кам’яним вугіллям. Яким нормативним документом користуватися щодо норми споживання, порядку розрахунку потреби в дровах та вугіллі для опалення? Які документи для цього потрібно оформити? Як правильно списати витрати в бухгалтерському обліку?
  • Замість зарплати — лікарняний: як відобразити у ЄСВ-звіті? У листопаді 2019 року працівнику бюджетної установи було нараховано та виплачено зарплату за повністю відпрацьований місяць у сумі 4173 грн. Сума ЄСВ склала 918,06 грн. (4173 грн. х 22 %). У грудні він надав листок непрацездатності за дні хвороби з 25 по 30 листопада 2019 року. Сума лікарняного становить 658,03 грн. Сума відсторнованої зарплати за грудень дорівнює 993,57 грн. Як правильно відобразити таке коригування в таблиці 6 ЄСВ-звіту?
  • Відпустка «за свій рахунок»: чи можна відмовити? Працівник просить надати йому відпустку «за свій рахунок». Чи можна йому відмовити у зв’язку з виробничою необхідністю? Причина в тому, що відділ складається із двох працівників, а другий працівник вже знаходиться у неоплачуваній відпустці.
  • Класи-комплекти: знайомимось ближче Чи можна створити клас-комплект для учнів 7 — 8 класів у закладі загальної середньої освіти, який розташований у сільській місцевості? При якій наповнюваності звичайних класів можна об’єднувати їх у класи-комплекти? Якими нормативними документами слід керуватись при формуванні штату та оплаті праці вчителів, які працюватимуть в такому класі?
  • Просування по службі в ОМС: чи можливе переведення без конкурсу? Чи можна шляхом переведення або якимось іншим шляхом перевести спеціаліста другої категорії ОМС на посаду провідного спеціаліста без конкурсу?
  • Якщо лікарняний збігся з відпусткою, відрядженням, роботою… Трапитися може всяке, й у тому числі накладки з лікарняним. Працівник може принести листок непрацездатності, відкритий/закритий днем, який він відпрацював. Хвороба може збігтися з днями відпустки або відрядження. Другий лікарняний лист може бути відкритий днем закриття попереднього. Такі «дні-накладки» мають певні особливості в оплаті. Які? Розглянемо їх у цій статті.
  • Лікарняних немає. Візьміть довідку Усі ми чекаємо на перехід до листків непрацездатності в електронному вигляді. Але виявилося, що електронні лікарняні листи ще не з’явилися, а «паперові» вже почали закінчуватися. У результаті сьогодні окремі установи охорони здоров’я замість лікарняних листів видають довідки, які можна буде згодом обміняти на бажані листки непрацездатності. Що робити бухгалтерові, якщо працівник приніс довідку замість лікарняного? Зараз усе розповімо.
  • Оплата хвороби сільському голові у разі припинення повноважень Сільський голова звільнений у зв’язку з припиненням повноважень 13.11.2019 р. Напередодні він захворів. Наданий листок непрацездатності свідчить про період його хвороби з 12 по 21 листопада 2019 року. Як оплатити лікарняний листок такій особі?
  • У лікарняному — відмітка про алкогольне сп’яніння: чи оплачувати його? Працівника установи збила машина. У наданому ним лікарняному листі стоїть відмітка про алкогольне сп’яніння. Чи підлягає оплаті такий лист?
  • Травма дорогою на роботу: виробнича чи побутова? Працівник установи вранці добирався на роботу на громадському транспорті — маршруткою. На виході з неї посковзнувся на мокрих сходинках й отримав травму. Чи буде така травма виробничою?
  • Чи враховувати при визначенні розміру «оздоровчих» підвищення окладу «за шкідливість»? Посадовий оклад соціального робітника територіального центру соціального обслуговування підвищується: — на 15 % у зв’язку зі шкідливими та важкими умовами праці; — на 20 % за роботу з пацієнтами із значно зниженою рухомою активністю. Як правильно визначити розмір допомоги на оздоровлення: виходячи зі схемного («чистого») окладу чи з окладу з урахуванням зазначених підвищень?
  • Підсумований облік робочого часу: як оплатити надурочні години? Для сторожа установи (1-й тарифний розряд) установлено підсумований облік робочого часу. Обліковий період — квартал. Відповідно до графіка роботи він відпрацював за 4 квартал 2019 року 528 годин. В установі встановлено 5-денний робочий тиждень з двома вихідними. Як у цьому випадку визначити та оплатити надурочні години?
  • Індексація суміснику: нараховувати чи ні? В установі працює зовнішній сумісник на 0,5 ставки. За словами працівника, за основним місцем роботи він працює на повну ставку. Чи потрібно індексувати зарплату на посаді за сумісництвом?
  • Премія держслужбовцю-відміннику: як врахувати грудневу відпустку? Державний службовець перебував у щорічній відпустці з 06.12.2019 р. по 15.12.2019 р. За результатами оцінювання службової діяльності у 2019 році він отримав оцінку «відмінно», тому має право на премію. Яким чином відпустка у грудні 2019 року впливає на розмір премії?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі