Теми статей
Обрати теми

Визначено умови оплати праці держслужбовців у 2019 році

Нарешті Уряд визначив «оплатні» умови для держслужбовців та інших працівників держорганів на 2019 рік. Мова йде про постанову КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо впорядкування структури заробітної плати працівників державних органів, судів, органів та установ системи правосуддя у 2019 році» від 06.02.2019 р. № 102.

Ця постанова набрала чинності 16.02.2019 р. («Урядовий кур’єр» від 16.02.2019 р. № 32) і застосовується з 1 січня 2019 року.

Як і очікувалося, в схемах посадових окладів на посадах держслужби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції держорганів зазначені не конкретні розміри посадових окладів, а коефіцієнти співвідношення до мінімального посадового окладу. Самі ж посадові оклади держслужбовців визначаються шляхом множення мінімального окладу (3524 грн.) на відповідний коефіцієнт.

Детальніше про визначення розмірів посадових окладів працівників держорганів у 2019 році читайте у наступному номері нашого журналу.

Преміювання працівників гідрометслужби

Кабмін постановою від 20.02.2019 р. № 115 вніс зміни до своєї постанови «Про додаткові умови оплати праці працівників підприємств, установ і організацій національної гідрометеорологічної служби» від 30.08.99 р. № 1607, вдосконалив тим самим умови оплати праці в системі національної гідрометеорологічної служби.

Зокрема, урегульовано механізм формування преміального фонду як одного із складових оплати праці, з метою застосування єдиних вимог, передбачених постановою КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Посилення пожежної охорони у зоні відчуження

Кабмін постановою від 20.02.2019 р. № 111 доповнив Перелік суб’єктів господарювання, в яких створюється відомча пожежна охорона, затверджений постановою КМУ від 05.06.2013 р. № 397.

Зокрема, буде створена відомча пожежна охорона, що належатиме до сфери управління Державного агентства України з управління зоною відчуження.

Таким чином буде забезпечено відомчий контроль за дотриманням протипожежних вимог, запобігання пожежам і нещасним випадкам, гасіння пожеж у лісових масивах зони відчуження і зони обов’язкового відселення та надання допомоги в ліквідації наслідків аварій та катастроф.

Скорочення працівників органів статистики

Кабмін постановою від 20.02.2019 р. № 108 прийняв рішення щодо подальшої модернізації державної статистики шляхом реформування апарату Держстату та оптимізації його структури.

Постановою передбачено перерозподіл граничної чисельності працівників апарату Держстату та його територіальних органів шляхом збільшення граничної чисельності працівників апарату Держстату на 184 одиниці з одночасним зменшенням чисельності працівників його територіальних органів на 295 одиниць. У результаті перерозподілу загальна гранична чисельність працівників органів статистики буде зменшена на 111 одиниць.

За інформацією Уряду, реалізація цього документа частково усуне диспропорцію у співвідношенні кількості працівників апарату Держстату та його територіальних органів, наблизивши до співвідношення чисельності у статистичних службах країн ЄС, та забезпечить можливість реформування Держстату на центральному рівні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі