Теми статей
Обрати теми

Щодо деяких питань оплати праці працівників закладів охорони здоров’я

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 13.11.2018 р. № 10.1-13/3208/30209

На виконання доручення <…> Міністерство охорони здоров’я України розглянуло лист <…> щодо деяких питань оплати праці працівників закладів охорони здоров’я і в межах компетенції повідомляє.

Умови оплати праці працівників сфери охорони здоров’я та соціального захисту населення України затверджені спільним наказом Міністерства праці та соціальної політики України та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» (далі — наказ № 308/519).

Оплата праці працівників здійснюється за фактично відпрацьований час, виходячи з посадового окладу (тарифної ставки), або в залежності від виконання норм виробітку і відрядних розцінок з урахуванням підвищень, доплат та надбавок, передбачених діючим законодавством.

Відповідно до підпункту 2.4.3 наказу 308/519 лікарям усіх спеціальностей та провізорам (крім лікарів-інтернів та провізорів-інтернів), які отримали диплом з відзнакою після закінчення вищих медичних (фармацевтичних) навчальних закладів, посадовий оклад, що визначений за тарифними розрядами, підвищується протягом 5 років на 5 %, з моменту отримання сертифіката лікаря-спеціаліста та дати прийняття на відповідну посаду.

Перенесення строку виплати вищезазначеного підвищення посадового окладу на час перебування працівника у відпустці для догляду за дитиною не передбачене наказом № 308/519.

Робота за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.93 р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» та Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України від 28.06.93 р. № 43 (далі — наказ № 43).

Відповідно до пункту 5 Положення, затвердженого наказом № 43, оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу.

Цей лист не встановлює норм права і має інформаційний характер.

Заступник Міністра П. Ковтонюк

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі