Теми статей
Обрати теми

Підвищено надбавку за роботу з ліжковими хворими

КМУ постановою від 22.05.2019 р. № 432 змінив підхід до встановлення розміру надбавки медпрацівникам, які безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих. Відповідні зміни внесені до п. 1 постанови КМУ «Про встановлення надбавки окремим працівникам установ соціального захисту населення» від 29.09.2010 р. № 875.

Отже, надбавка за особливі умови роботи медпрацівникам, які працюють у будинках-інтернатах для громадян похилого віку та осіб з інвалідністю, геріатричних пансіонатах, пансіонатах для ветеранів війни і праці, психоневрологічних інтернатах та дитячих будинках-інтернатах і безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих, тепер встановлюється в граничному розмірі 50 % посадового окладу (з підвищеннями), але не менше ніж 15 %. Нагадаємо: раніше був передбачений єдиний розмір такої надбавки — 15 % посадового окладу (з підвищеннями).

Також дещо підкоригували коло отримувачів надбавки. Тепер тут зазначені професіонали та фахівці з вищою медичною освітою за ступенем магістра, бакалавра, молодшого бакалавра, однак по суті це і є ті ж самі лікарі, фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою, що і були вказані раніше. Також, як і раніше, надбавку встановлюють молодшим медичним сестрам з догляду за хворими.

Перелік посад працівників, яким установлюється зазначена надбавка, та її конкретні розміри в межах фонду оплати праці затверджуються керівником установи за погодженням із виборним органом первинної профспілкової організації (профспілковим представником), а в разі відсутності первинної профспілкової організації — з вільно обраними та уповноваженими представниками (представником) працівників. Детальніше про виплату цієї надбавки ви можете дізнатись із журналу «Бюджетна бухгалтерія», 2019, № 14, с. 31.

Постанова № 432 набере чинності із дня опублікування.

Обчислення вислуги років, призначення та виплата пенсій і грошової допомоги військовослужбовцям

Кабмін 22.05.2019 р. прийняв постанову № 435 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 липня 1992 р. № 393», згідно з якою порядок обчислення вислуги років, призначення та виплати пенсій і грошової допомоги особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби і військової служби за контрактом, особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, поліцейським, а також членам їхніх сімей, визначений постановою КМУ від 17.07.92 р. № 393, приведено у відповідність до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».

Цим нормативно-правовим актом забезпечується право на зарахування до вислуги років у пільговому обчисленні (один місяць за три місяці) часу проходження служби, протягом якого особа брала участь у здійсненні заходів із забезпечення нацбезпеки й оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, перебуваючи в районах та у період здійснення зазначених заходів, а також доповнено порядок обчислення вислуги років новоствореною силовою структурою — Службою судової охорони.

Постанова № 435 набере чинності із дня опублікування.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі