Теми статей
Обрати теми

Надбавка працівникам установ, розміщених у населених пунктах на лінії зіткнення

Кабмін 05.06.2019 р. прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 708».

Документом установлено щомісячну надбавку за роботу з особливими умовами праці у граничному розмірі 50 % посадового окладу працівникам державних і комунальних установ, закладів, організацій, які фінансуються з бюджету і розміщені в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення, на період до завершення здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Затверджено Положення про науковий ліцей та розміри стипендій учням

Кабмін постановою від 22.05.2019 р. № 438 затвердив Положення про науковий ліцей та науковий ліцей-інтернат.

Відповідно до ч. 4 ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV науковий ліцей, науковий ліцей-інтернат — це заклад спеціалізованої освіти II — III або III ступеня наукового профілю.

Згідно з Положенням такі заклади одночасно з освітою наукового спрямування забезпечують здобуття базової середньої освіти або повної загальної середньої освіти. Також внесли зміни до Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882, додавши до нього учнів наукових ліцеїв та наукових ліцеїв-інтернатів. Таким учням академічна стипендія призначається таких розмірах:

• V — VIII класи — 32 % мінімальної ординарної (звичайної) академічної стипендії студентів вищих навчальних закладів I — II рівня акредитації;

• IX клас — 36 %;

• X клас — 40 %;

• XI — XII класи — 44 %.

Постанова № 438 набрала чинності 04.06.2019 р.

Новий порядок верифікації та моніторингу соцвиплат

Кабмін постановою від 22.05.2019 р. № 443 виклав у новій редакції Порядок здійснення верифікації та моніторингу пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соціальних виплат, затверджений постановою КМУ від 18.02.2016 р. № 136. Тепер він застосовується виключно щодо пенсій, допомог, пільг, субсидій, інших соцвиплат, які здійснюються за кошти державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування (не поширюється на зарплату, інші виплати з бюджету, що не є соціальними).

Також оновлено перелік організацій, які подають інформацію щодо отримувачів виплат. Так, із цього переліку виключено міністерства, підприємства, установи й організації комунальної та приватної форми власності. Натомість додано органи, які здійснюють державні виплати.

Постанова № 443 набрала чинності 04.06.2019 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі