№22

Бюджетна бухгалтерія, червень, 2019/№ 22 Інші номери журналу ›
  • Надбавка працівникам установ, розміщених у населених пунктах на лінії зіткнення Кабмін 05.06.2019 р. прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 вересня 2018 р. № 708».
  • Щодо застосування кодів економічної класифікації видатків бюджету Лист від 05.04.2019 р. № 16-10-11/6171
  • Меблі комплектом і сценічні костюми: купуємо та обліковуємо правильно За яким КЕКВ слід планувати і проводити придбання комплекту меблів та сценічних костюмів (вишитих сорочок, взуття тощо)? Відповідь саме на це запитання надала Держказначейська служба у своєму листі від 05.04.2019 р. № 16-10-11/6171 (далі — лист № 6171). При цьому фахівці Казначейства звернули увагу на тісний взаємозв’язок між порядком здійснення видатків на придбання відповідних активів та порядком їх відображення в бухобліку.
  • Внески до статутного капіталу підприємств: нюанси обліку ОМС зробив внесок до статутного капіталу КП, що перебуває у його підпорядкуванні. Які документи будуть підтвердженням здійснення таких витрат? Який порядок інвентаризації фінінвестицій і, зокрема, залишку за субрахунком 2513 «Довгострокові фінансові інвестиції в капітал підприємств»? Як повернути цей внесок, якщо КП ліквідується або збанкрутує?
  • Розгляд пропозицій та вибір переможця при закупівлі робіт: з’ясовуємо нюанси Ми продовжуємо розглядати питання, пов’язані із закупівлею робіт*. У цьому матеріалі розглянемо цікавинки, з якими стикаються замовники при розгляді тендерних пропозицій та виборі переможця. Як не припуститися помилок саме на цьому відповідальному етапі закупівлі та потім не жалкувати про відхиленого учасника? Розповімо про це й не тільки.
  • Інспектуванням Держпраці прийшов кінець? 14 травня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд (постанова суду від 14.05.2019 р. у справі № 826/8917/17) визнав недійсною горезвісну постанову № 295. Детальніше про ситуацію та її наслідки читайте в цьому матеріалі.
  • Надаємо соцвідпустку на дітей одинокій матері В установі з 01.03.2008 р. працює жінка, яка має двох дітей: 1997 та 2002 років народження. Діти народжені від різних чоловіків у різних шлюбах. Батько старшої дитини помер у 2006 році. З батьком молодшої дитини жінка розлучилась у 2013 році. Після розлучення він не бере участь у вихованні своєї дитини. Крім того, він не всиновлював дитину від першого шлюбу. Чи мала право така працівниця на додаткову соціальну відпустку в період з 2008 по 2019 роки? Якщо так, то з яких підстав та якої тривалості відпустки їй належать? Чи може вона отримати компенсацію за дні невикористаної соціальної відпустки за попередні роки?
  • Відпустка вчителю у перший рік роботи: яка тривалість? У березні 2019 року до закладу загальної середньої освіти було прийнято вчителя. У червні 2019 року він написав заяву про надання йому щорічної основної відпустки. Зазначений працівник не відпрацював у навчальному закладі повний робочий рік. Чи можна йому надати щорічну відпустку повної тривалості влітку 2019 року? Чи потрібно у цьому випадку визначати тривалість відпустки пропорційно відпрацьованому часу у перший рік роботи, як це передбачено для інших працівників?
  • «Оздоровча» допомога держслужбовцю: особливості надання та розрахунку Головному спеціалісту державного органу (посадовий оклад — 4900 грн.) з 10.06.2019 р. надано щорічну відпустку з виплатою грошової допомоги в розмірі середньомісячної зарплати. З 01.02.2019 р. по 05.06.2019 р. працівник перебував на лікарняному. Як розрахувати суму грошової допомоги у цьому випадку?
  • Оклад керівників підприємств, заснованих на державній та комунальній власності: визначаємо правильно На сьогодні питання умов оплати праці керівників держпідприємств все частіше стають предметами трудових спорів. Виникають вони як при призначенні на посаду при визначенні умов трудового контракту, так і після наступних виплат і перерахунків. З метою уникнення зайвого клопоту з приводу суперечок, зокрема тих, що можуть бути вирішені тільки у судовому порядку, пропонуємо вашій увазі огляд положень законодавчого регулювання особливостей встановлення розміру посадового окладу керівників державних і комунальних підприємств.
  • Надбавка за складність та напруженість: чи можна встановити робітникам військової частини Чи можна встановити надбавку за складність та напруженість у роботі водію легкового автомобіля та вантажнику військової частини. Якщо так, то у якому розмірі? Чи є якісь обмеження у цьому випадку?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі