Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування кодів економічної класифікації видатків бюджету

Державна казначейська служба України
Лист від 05.04.2019 р. № 16-10-11/6171

Державна казначейська служба України розглянула запит щодо застосування кодів економічної класифікації видатків бюджету та в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 12.03.2012 р. № 333 (у редакції від 21.06.2012 р. № 754), зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 27.03.2012 р. за № 456/20769 (далі — Інструкція), економічна класифікація видатків бюджету призначена для чіткого розмежування видатків бюджетних установ та одержувачів бюджетних коштів за економічними характеристиками операцій, які здійснюються відповідно до функцій держави та місцевого самоврядування.

Економічна класифікація видатків бюджету забезпечує єдиний підхід до всіх учасників бюджетного процесу з точки зору виконання бюджету (п. 1.1 Інструкції).

Оплата поточних видатків, оплата послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби, здійснюється за категорією 2200 «Використання товарів і послуг» (п.п. 2.2 Інструкції).

Зокрема, придбання меблів (столів, стільців, шаф, тумбочок тощо); придбання, незалежно від вартості: захисного та спеціального взуття, одягу дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, здійснюється за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар» (п.п. 2.2.1-7, 14 Інструкції).

Видатки на придбання або створення основних засобів, окремих інших необоротних матеріальних активів, збільшення вартості активів внаслідок поліпшення об’єкта (модернізація, добудова, дообладнання, реконструкція тощо), капітальний ремонт, створення державних запасів і резервів, придбання землі та нематеріальних активів передбачаються за категорією 3100 «Придбання основного капіталу» (п.п. 3.1 Інструкції).

Придбання невиробничого обладнання, меблів і предметів довгострокового користування для установ (організацій), у тому числі для реалізації багатоцільових проектів (програм); придбання сценічно-постановочних засобів (декорації, меблі й реквізит, бутафорія, театральні й національні костюми, головні убори, білизна, взуття, перуки) відповідно до законодавства здійснюється за КЕКВ 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування» (п.п. 3.1.1-6, 15 Інструкції).

Враховуючи вищевикладене, видатки на придбання комплекту меблів, вишитих сорочок та взуття мають здійснюватись в залежності від економічної суті платежу та відображення в бухгалтерському обліку придбаних активів.

Перший заступник Голови В. Дуда

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі