Теми статей
Обрати теми

Примірні штатні нормативи працівників молодіжних центрів

Наказом Мінмолодьспорту від 02.04.2019 р. № 1648 затверджено Примірні штатні нормативи чисельності працівників молодіжних центрів.

Ці Примірні штатні нормативи рекомендовано застосовувати органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування при формуванні та затвердженні структури та штатних розписів молодіжних центрів.

Окрім цього, постановою КМУ від 20.03.2019 р. № 246 врегульовано питання щодо умов оплати праці працівників молодіжних центрів різних рівнів.

Зокрема, відповідні зміни було внесено до додатку 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298, доповнивши його новим розділом XXXVIII «Молодіжні центри державної та комунальної форми власності».

Ведення Електронного реєстру листків непрацездатності

Кабмін постановою від 17.04.2019 р. № 328 затвердив Порядок організації ведення Електронного реєстру листків непрацездатності та надання інформації з нього.

Електронний реєстр листків непрацездатності формуватиметься як електронна база даних із використанням інформаційної інфраструктури Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування, що оперуватиме масивами інформації із реєстру застрахованих осіб та наповнюватиметься даними із електронної системи охорони здоров’я eHealth про підтверджені лікарями факти тимчасової непрацездатності осіб через програмне забезпечення медичних інформаційних систем, установлених в закладах охорони здоров’я.

Наявні в Реєстрі дані автоматично передаватимуться інформаційно-телекомунікаційним системам Фонду соцстрахування, який відповідно до законодавства проводить перевірку обґрунтованості видачі та продовження листків непрацездатності.

Для забезпечення спрощення отримання інформації про листки непрацездатності передбачено можливість безпосереднього доступу до реєстру застрахованих осіб і страхувальників через електронні кабінети на веб-порталі Пенсійного фонду України.

Реєстр формує та веде Пенсійний фонд України, який є володільцем його даних.

Порядок надання гуртожитків студентам закладів профтехосвіти

Кабмін постановою від 17.04.2019 р. № 331 затвердив Порядок забезпечення гуртожитками осіб, які здобувають освіту в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Дія Порядку поширюється на учнівські гуртожитки закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Ним визначено коло осіб, яким може надаватися таке житло. Порядком визначено права та обов’язки мешканців гуртожитків та керівників освітніх закладів.

Також зафіксовано, що гуртожиток є невід’ємною частиною цілісного майнового комплексу навчального закладу. Приміщення гуртожитків не підлягають приватизації.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі