№17-18

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2019/№ 17-18 Інші номери журналу ›
  • Примірні штатні нормативи працівників молодіжних центрів Наказом Мінмолодьспорту від 02.04.2019 р. № 1648 затверджено Примірні штатні нормативи чисельності працівників молодіжних центрів.
  • Щодо доплати педагогічним працівникам за роботу в інклюзивних класах (групах) Лист від 25.03.2019 р. № 397/0/206-19
  • Доплата за роботу в інклюзивних класах: порція роз’яснень від Мінсоцполітики Відомо, що за роботу в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти встановлено доплату в граничному розмірі 20 %.
  • Щодо оподаткування ПДВ операцій з проведення профілактичних медичних оглядів Індивідуальна податкова консультація від 11.04.2019 р. № 1550/6/99-99-15-03-02-15/ІПК
  • Реєстрація (перереєстрація) авто: КЕКВ + бухоблік У нашій бюджетній установі виникла потреба одночасно зареєструвати нове авто і здійснити перереєстрацію б/у автомобіля. З огляду на це, постало запитання щодо застосування КЕКВ. Зокрема, за яким КЕКВ слід проводити оплату послуг з реєстрації та перереєстрації транспортних засобів? Зустрічали інформацію, нібито видатки на оплату послуг з перереєстрації авто необхідно здійснювати за КЕКВ 2800. Чи дійсно це так? Також цікавить питання щодо обліку державних номерних знаків на транспортні засоби. Чи потрібно вести їх облік як окремих об’єктів? І якщо потрібно, то який субрахунок слід для цього застосовувати?
  • Фінансова підтримка для КП: відображаємо в бухобліку Рішенням сесії сільської ради було затверджено програму «Фінансова підтримка комунального підприємства та здійснення внесків до його статутного капіталу». На виконання цієї програми перераховано кошти із загального фонду (рах. 3142) до спеціального фонду (рах. 3152) сільського бюджету. Виникає запитання: як правильно відобразити здійснення внесків до статутного капіталу КП сільською радою на рахунках бухобліку? Тобто як саме такі операції має показати в обліку ОМС як розпорядник бюджетних коштів?
  • Об’єкти ОЗ переоцінено: як обліковувати їх далі Якщо на балансі установи є об’єкти, вартість яких не відповідає їх реальній вартості, виникає запитання: що робити з такими об’єктами? Бухгалтери, які ознайомились із нашими порадами про те, як організувати роботу з проведення переоцінки основних засобів та відобразити її результати в обліку та звітності, знають відповідь на це запитання. Її надано у статті «Шпаргалка з переоцінки ОЗ: що, коли і як»*. Але час не стоїть на місці, такі об’єкти продовжують експлуатуватись, а тому виникають додаткові запитання відносно подальшого обліку переоцінених об’єктів. Розглянемо їх у цьому матеріалі.
  • Безоплатна передача майна: приклад Шановні читачі! У журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2019, № 14 було розміщено матеріал «Безоплатна передача авто: визначаємо ключові моменти». Звертаємо увагу: в прикладі 2 операції в бухгалтерському обліку необхідно відображати так, як показано нижче.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі