Внутрішній контроль: є зміни

Кабмін постановою від 24.04.2019 р. № 350 вніс зміни до Основних засад здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів, затверджених постановою КМУ від 12.12.2018 р. № 1062.

Прийняті зміни мають на меті узгодити Основні засади з чинною редакцією ч. 3 ст. 26 БКУ щодо організації і здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів у своїх установах, на підприємствах, в установах та організаціях, що належать до сфери управління таких розпорядників бюджетних коштів.

Також уточнено період звітування Мінфіну про стан організації і здійснення внутрішнього контролю в державних органах, яке в контексті вимог Основних засад розпочнеться з 2020 року за результатами діяльності за 2019 рік.

Постанова № 350 набрала чинності 27.04.2019 р.

Щодо оплати праці журналістів державних і комунальних ЗМІ

Кабмін постановою від 08.05.2019 р. № 384 вніс зміни до своєї постанови «Про умови оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації» від 28.12.2016 р. № 1038, чим врегулював деякі питання оплати праці журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, засновниками (співзасновниками) яких є органи державної влади та місцевого самоврядування.

Так, постановою № 384 прирівнюються посади журналістів зазначеної категорії до посад журналістів державних і комунальних засобів масової інформації, які, своєю чергою, прирівнюються до посад керівних працівників, спеціалістів секретаріату (апарату) відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування.

Постанова № 384 набрала чинності 14.05.2019 р., але застосовується з 01.01.2019 р.

Закон про соціальні послуги

28.04.2019 р. набрав чинності Закон України «Про соціальні послуги» від 17.01.2019 р. № 2671-VIII, але розпочне діяти він з 01.01.2020 р.

Цей Закон визначає основні організаційні та правові засади надання соцпослуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Законом передбачено розширення повноважень місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з питань організації надання соцпослуг. Зокрема, на місця передаються повноваження з утворення, реорганізації та ліквідації Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Крім того, документом уточнюється поняття соціального супроводу, як «комплексу заходів, спрямованих на запобігання потраплянню сімей, дітей, молоді та інших осіб у складні життєві обставини, подолання таких обставин та мінімізацію їх наслідків».

Документ також спрямований на підвищення статусу соціальних працівників та інших фахівців, що надають соціальні послуги, і забезпечує захист прав осіб, які отримують соціальні послуги.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі