№19

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2019/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Внутрішній контроль: є зміни Кабмін постановою від 24.04.2019 р. № 350 вніс зміни до Основних засад здійснення внутрішнього контролю розпорядниками бюджетних коштів, затверджених постановою КМУ від 12.12.2018 р. № 1062.
  • Щорічна відпустка: відповідаємо на ваші запитання На порозі літо — омріяна пора для відпусток. Саме на цю пору року більшість працівників планує свій відпочинок. Але не в усіх літо асоціюється з відпочинком. У кадровиків та бухгалтерів із наближенням відпускного сезону клопоту додається, адже потрібно вчасно все підготувати, оформити та оплатити. І запитань під час виконання такої роботи виникає чимало. Відповіді на найактуальніші з них ви знайдете у нашій сьогоднішній статті.
  • Відпускні-2019: враховуємо окремі періоди Відпускна тема знайома кожному бухгалтеру. Освіжити її у пам’яті допомогла наша попередня стаття (див. статтю «Щорічна відпустка: відповідаємо на ваші запитання» цього номера). Далі поговоримо про розрахунок відпускних. Цей матеріал побудований за принципом «мінімум теорії — максимум практики». Для цього ми обрали найбільш популярні запитання, що надходять до нашої редакції, та на їх основі розглянули практичні приклади розрахунку відпускних.
  • Чи є службовцем ОМС особа, яка тимчасово працює за контрактом? Відповідно до вимог чинного законодавства голова відповідної ради може тимчасово, на період відсутності особи, яка є посадовою особою ОМС (окрім виборних посад), укласти строковий трудовий договір (контракт) з іншою особою, яка тимчасово буде виконувати посадові обов’язки певного спеціаліста. Чи стане така особа посадовою особою ОМС, чи носить її служба в ОМС публічний характер та чи розповсюджуються на неї гарантії службовця ОМС? Давайте розбиратись.
  • Преміювання службовців ОМС: чи може бути ця інформація таємною? Премія — це заохочувальна фінансова виплата, пов’язана з виконанням виробничих завдань і функцій, особистим вкладом у загальні результати роботи, розмір якої залежить від складності та умов виконуваної роботи, результативності праці та наявності коштів у місцевому бюджеті. Преміювання працівників місцевої ради здійснюється на підставі розпорядження відповідного голови, яке включає в себе перелік працівників для преміювання із зазначенням розміру преміювання та працівників, яких потрібно позбавити премії із відповідним обґрунтуванням. Чи є ця інформація відкритою та чи може кожний працівник ознайомитись не тільки із розміром своєї премії, а й з розміром премій інших працівників? Давайте розбиратись.
  • Голова та заступники РДА: як назвати посади у штатному розписі? У Нацкласифікаторі ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (наказ Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327) нема деяких назв посад, передбачених штатним розписом РДА: «Голова РДА» (у Класифікаторі є «Голова органу місцевого самоврядування (міський, сільський і т. ін.)» із кодом 1143.5 та «Голова районної державної адміністрації» із кодом 1120.2); «заступник голови РДА з питань ЖКГ»; «заступник голови РДА з соціально-економічних та гуманітарних питань»; «водій» (у Класифікаторі є «Водій автотранспортних засобів» із кодом 8322). Як правильного оформити у штатному розписі РДА та трудових книжках працівників ці найменування посад? (Київська обл.)
  • Визначаємо «оплатні» умови для тренера-викладача позашкільного навчального закладу Приводом для написання статті стало запитання нашої читачки. І звучало воно так: «Штатним розписом Палацу дитячої та юнацької творчості передбачено посади тренерів-викладачів. Якими нормативними документами слід керуватися при визначенні умов оплати праці таких працівників? Відпустка якої тривалості їм надається?». «Фішка» таких працівників у тому, що вони працюють у позашкільних навчальних закладах неспортивного профілю, тому при оплаті їх праці є певні особливості. Тож давайте з ними розберемось.
  • Якщо допомога з ФСС затримується Останнім часом затримка з виплати допомоги по тимчасовій непрацездатності з Фонду соціального страхування (ФСС), на жаль, стала звичайною практикою. Що робити в цьому випадку роботодавцеві? Чи треба йому виплачувати допомогу працівникові за рахунок своїх коштів? Як бути з ПДФО, ВЗ і ЄСВ? Адже граничних строків для їх сплати ніхто не скасовував! А що робити, якщо на час звільнення працівника допомога з Фонду так і не надійшла? Детальніше з цими запитаннями зараз і розберемося.
  • ЄСВ-штрафи За порушення законодавства про ЄСВ роботодавці можуть бути притягнуті до фінансової, а їх посадові особи — до адміністративної відповідальності. Заходи такої відповідальності залежно від виду та тяжкості порушення представимо в таблицях.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі