Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності держслужбовців

Національне агентство України з питань державної служби
Лист від 26.09.2019 р. № 6723/07.02-19

Національне агентство України з питань державної служби в межах повноважень розглянуло <…> звернення <…> щодо окремих питань порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців.

Відповідно до пунктів 9 та 14 Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 року № 640 (зі змінами) (далі — Типовий порядок), оцінювання результатів службової діяльності (далі — оцінювання) державного службовця проводиться поетапно: визначення завдань і ключових показників; визначення результатів виконання завдань; затвердження висновку (крім випадків, коли жодне із визначених завдань не підлягає оцінюванню).

Визначення результатів виконання завдань та затвердження висновку не проводиться, якщо на дату прийняття наказу (розпорядження) про визначення результатів виконання завдань державний службовець працює на займаній посаді у звітному році з визначеними йому завданнями менше трьох місяців.

Крім того, пунктами 8 та 12 Типового порядку встановлено, що у разі звільнення державного службовця або його переведення на іншу посаду державної служби до затвердження висновку процедура оцінювання за посадою державної служби, яку він займав, припиняється.

У разі призначення (переведення) на посаду державної служби завдання і ключові показники для державного службовця на поточний рік визначаються у січні — вересні цього року протягом десяти робочих днів після такого призначення (переведення).

Таким чином, для проведення другого та третього етапів оцінювання результатів службової діяльності державного службовця, якого протягом звітного періоду переведено на іншу посаду державної служби, такий державний службовець має пропрацювати із визначеними за новою посадою завданнями не менше трьох місяців з моменту їх визначення. При цьому те, на скільки змінились посадові обов’язки та інші істотні умови державної служби після згаданого переведення, на такий порядок не впливає.

Частина дев’ята статті 44 Закону України «Про державну службу» передбачає, що державні службовці, які отримали відмінні оцінки за результатами оцінювання службової діяльності, підлягають преміюванню відповідно до цього Закону.

Відповідно до пункту 17 Типового порядку наказ (розпорядження) керівника державної служби у відповідному державному органі про преміювання державних службовців, які займають посади державної служби категорій «А», «Б» і «В» та отримали відмінні оцінки за результатами оцінювання, видається на підставі затвердженого висновку (висновків).

Зважаючи на викладене, премію за результатами щорічного оцінювання результатів службової діяльності мають отримати державні службовці, щодо яких відповідний висновок з відмінною оцінкою затверджений у встановленому порядку.

Окремо повідомляємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише роз’яснювальний (інформаційний) характер і не встановлюють правових норм.

Заступник Голови А. Заболотний

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі