Теми статей
Обрати теми

З 01.01.2021 р. запроваджуються нові рахунки для зарахування надходжень податків, зборів, ЄСВ

ДКСУ на своєму сайті (www.treasury.gov.ua) повідомила, що відповідно до постанови ВРУ «Про утворення та ліквідацію районів» від 17.07.2020 р. № 807-ІХ та до ст. 4 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.2010 р. № 2464-VI з 01.01.2021 р. запроваджуються нові рахунки для зарахування надходжень до державного та місцевих бюджетів і зарахування коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Казначейство просить платників податків з метою належної і своєчасної сплати податків, зборів, ЄСВ та мінімізації нез’ясованих надходжень терміново звернутися до органів Державної податкової служби України за місцем реєстрації для отримання нових реквізитів рахунків.

При цьому Казначейство наголошує, що кошти, сплачені платниками на старі рахунки по зарахуванню податків, зборів та ЄСВ, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам як нез’ясовані надходження.

Відновлено відповідальність за недостовірне декларування

23 грудня 2020 року Президент підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування» № 1074-ІХ.

Закон повертає відповідальність за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації, яка була скасована рішенням Конституційного Суду України. Відповідні зміни вносяться до Кримінального кодексу, Кримінального процесуального кодексу та Закону України «Про запобігання корупції».

Підписаний документ усуває прогалини в законодавстві, що виникли у зв’язку з рішенням Конституційного Суду України від 27.10.2020 р., та забезпечує можливості притягнення до кримінальної відповідальності за декларування недостовірної інформації та за неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

ТПКВКМБ викладено в новій редакції

З метою приведення бюджетної класифікації у відповідність до змін у законодавстві Мінфін наказом від 17.12.2020 р. № 781 вніс зміни до Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 20.09.2017 р. № 793, виклавши її у новій редакції.

Зміни розпочнуть діяти з 01.01.2021 р.

Чи зобов’язаний працівник при прийнятті на роботу надати військовий квиток?

На це запитання відповіли фахівці Держслужби України з питань праці (dsp.gov.ua).

Їхня відповідь: так. Підприємства, установи та організації зобов’язані під час прийняття на роботу (навчання) перевіряти наявність військово-облікових документів (у військовозобов’язаних — військових квитків або тимчасових посвідчень, а у призовників — посвідчень про приписку до призовних дільниць).

Прийняття на роботу (навчання) призовників і військовозобов’язаних здійснюється тільки після взяття їх на військовий облік у районних (міських) військових комісаріатах, а також у разі перебування на військовому обліку в СБУ та Службі зовнішньої розвідки (підстава — постанова КМУ «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних» від 07.12.2016 р. № 921).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі