Теми статей
Обрати теми

Негативна оцінка — прощавай держслужбо: Кабмін актуалізував порядок оцінювання держслужбовців

«Під роздачу» потрапив і Закон України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII.

Однією з важливих змін було те, що держслужбовця дозволили звільнити вже після першого невдалого оцінювання службової діяльності без можливості пройти повторне оцінювання. Так, у разі отримання держслужбовцем негативної оцінки за результатами оцінювання службової діяльності такий держслужбовець звільняється із служби відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 87 цього Закону та з ним розривається контракт про проходження державної служби (у разі укладення).

Зазначені зміни набрали чинності з 01.01.2020 р.

Тепер же Кабмін актуалізував Порядок проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затверджений постановою КМУ від 23.08.2017 р. № 640. Відповідні зміни внесені постановою від 05.02.2020 р. № 58. Вона розпочне діяти із дня офіційного опублікування.

Головна зміна — виключення розділу «Повторне оцінювання». Водночас додали новий п. 401, яким передбачено, що у разі встановлення негативної оцінки суб’єкт призначення буде визначати її обґрунтованість. Якщо за підсумками визначення результатів виконання завдань держслужбовцю виставлена негативна оцінка, служба управління персоналом інформує про це суб’єкта призначення та передає йому матеріали оцінювання такого держслужбовця (завдання і ключові показники, звіт щодо виконання поставлених завдань і ключових показників (у разі подання), заповнену форму щодо результатів виконання завдань держслужбовцем, який займає посаду державної служби категорії «Б» або «В», за відповідний рік згідно з додатком 8, зауваження держслужбовця щодо оцінювання результатів його службової діяльності (у разі подання).

Для встановлення обґрунтованості виставлення держслужбовцю негативної оцінки суб’єкт призначення вивчає матеріали оцінювання і в разі потреби заслуховує пояснення відповідного держслужбовця та/або його безпосереднього керівника.

У разі необґрунтованості негативної оцінки, виставленої держслужбовцю, суб’єкт призначення зазначає своє обґрунтування у формі згідно з додатком 8 та не затверджує висновок з такою оцінкою. Відповідні зміни внесли й до додатка 8. У такому разі процедура оцінювання результатів службової діяльності відповідного держслужбовця припиняється.

Затверджено Схему посадових окладів для держслужбовців судів, органів та установ системи правосуддя

12 лютого 2020 року Кабмін прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 р. № 358». Нею затверджено нову Схему посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для держслужбовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів.

Зазначені посадові оклади будуть установлені державним службовцям судів, органів та установ системи правосуддя з 1 січня 2020 року. Вони збільшені порівняно з 2019 роком.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі