№7

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2020/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Негативна оцінка — прощавай держслужбо: Кабмін актуалізував порядок оцінювання держслужбовців Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо перезавантаження влади» від 19.09.2019 р. № 117-IX уніс багато змін.
  • Про внесення змін до Кодексу законів про працю України Закон України від 12.12.2019 р. № 378-IX
  • Нові «трудові» штрафи — 2020: що змінилося? 2 лютого 2020 року набрав чинності Закон № 378 (див. с. 3 цього номера), який значно пом’якшив штрафний тиск на роботодавців за порушення вимог трудового законодавства. Про нові розміри «трудових» штрафів та про те, в яких випадках вони застосовуються, поговоримо у рамках сьогоднішнього матеріалу.
  • Зміна НГО: тим, хто платить за землю Періодично стається так, що місцеві органи влади переглядають нормативну грошову оцінку земель населеного пункту. Що це означає для платників плати за землю?
  • 2 в 1 — голова комісії зі списання + в. о. керівника: чи можливо і наскільки законно? Головою комісії зі списання майна у нашій установі призначено заступника керівника. Проте наразі ця сама особа тимчасово виконує обов’язки керівника установи. З огляду на це, виникло запитання: чи має право заступник керівника одночасно підписувати акти списання ТМЦ (зокрема, за типовою формою № З-2) як голова комісії та затверджувати їх як в. о. керівника?
  • Коригуємо норми витрати палива правильно Наша бюджетна установа має службовий автомобіль RЕNAULT CLIO SIMBOL (з об’ємом двигуна 1390 см) 2003 року випуску. Загальний пробіг авто — приблизно 369 тис. км. Згідно з довідкою про норму витрати палива від 29.11.2003 р. середня норма витрати палива для зазначеного автомобіля становить 10 л/100 км. До 2020 року при списанні палива ми керувалися цієї нормою. Проте на сьогодні фактична витрата пального на роботу службового автомобіля перевищує нормативні показники. Зумовлено це передусім строком та умовами експлуатації авто (службовий автомобіль експлуатується переважно у міських умовах). Чи можна за наказом керівника збільшити середню норму витрати палива з урахуванням обох цих умов? Зокрема, чи правомірним буде одночасне застосування коригуючих коефіцієнтів 9 та 10 % відповідно?
  • Безоплатно отримані МНМА: зараховуємо на баланс та списуємо На підставі рішення головного розпорядника бюджетна установа у лютому 2020 року передала іншій установі об’єкти, які обліковувалися на субрахунку 1113. Передача зазначених активів здійснена між установами, які підвідомчі різним головним розпорядникам. Оскільки нещодавно Мінфін наказом № 514 уніс зміни до Типової кореспонденції, допоможіть розібратися з деякими запитаннями. Як показати в бухобліку такі операції установі, яка передає майно, та установі, яка отримує його на баланс? За якою вартістю здійснювати передачу-отримання таких активів та яку суму зносу зазначити в документах? Як правильно показати в обліку подальше списання таких активів?
  • Аліменти-2020: кому, коли і скільки Коли мова заходить про аліменти, то відразу в уяві вимальовується картина про горе-татуся та покинуте ним чадо. Однак це далеко не єдиний сценарій сплати аліментів. Хто ще може «попасти» на аліменти? Який розмір утримання члена сім’ї? Що слід врахувати бухгалтеру установи, в якій працює аліментник? Про все це ви дізнаєтесь із нашої статті.
  • Чи індексувати зарплату в лютому 2020 року? Для більшості працівників бюджетної сфери з 01.01.2020 р. були підвищені посадові оклади. Яка ж ситуація складається у зв’язку з цим із індексацією зарплати в лютому 2020 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • Грандіозний семінар для бухгалтерів-бюджетників Бюджетник бюджетника не лише вгадає здалека, а ще й зрозуміє та підтримає, як ніхто інший.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі