Теми статей
Обрати теми

Приймальна комісія коледжу: правила оплати роботи викладачів

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Керівництво і викладачі закладу вищої освіти І — ІІ рівнів акредитації (коледжу) у липні — серпні 2020 року виконують обов’язки членів приймальної комісії, а саме:
— голова приймальної комісії — директор коледжу з навчальним навантаженням на 2019 — 2020 н. р. — 600 годин;
— заступник голови — заступник директора з навчальним навантаженням — 600 годин;
— відповідальний секретар — викладач з навчальним навантаженням — 948 годин;
— заступник відповідального секретаря — викладач з навчальним навантаженням — 948 годин;
— технічний секретар, відповідальний за прийняття та розгляд заяв — викладач з навчальним навантаженням — 972 години.
Години роботи приймальної комісії: понеділок — п’ятниця з 9:00 до 16:00, субота — з 9:00 до 14:00. Перерва на обід — 45 хвилин. Як оплачувати працю членів приймальної комісії? Чи можна залучати педагогічних працівників до участі в роботі приймальної комісії у період щорічної відпустки?

Відповідно до ст. 38 Закону про вищу освіту1 такий робочий орган, як приймальна комісія, поряд із ректоратами, деканатами та адміністративними радами, створюється у закладі вищої освіти (ЗВО) для вирішення поточних питань його діяльності. Конкретно приймальна комісія ЗВО утворюється для проведення прийому вступників на навчання. Строк її повноважень складає 1 рік (п. 1.1 Примірного положення2).

1 Закон України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII.

2 Примірне положення про приймальну комісію вищого навчального закладу України, затверджене наказом МОНмолодьспорту від 09.01.2013 р. № 12.

Склад приймальної комісії ЗВО затверджується наказом його керівника, який є головою комісії.

До складу приймальної комісії входять (п. 1.3 Примірного положення):

• заступник (заступники) голови приймальної комісії;

• відповідальний секретар приймальної комісії;

• заступники відповідального секретаря приймальної комісії;

• уповноважена особа приймальної комісії з питань прийняття та розгляду електронних заяв;

• члени приймальної комісії (директори інститутів, декани факультетів, керівники структурних підрозділів);

• представники профспілкових організацій, органів студентського самоврядування.

Заступником голови приймальної комісії є проректор (заступник директора) або керівник (начальник) структурного підрозділу. Відповідальний секретар та його заступники призначаються наказом керівника ЗВО з числа провідних науково-педагогічних (педагогічних) працівників. Одна й та сама особа може бути відповідальним секретарем не більше ніж 3 роки підряд.

До складу приймальної комісії не можна вводити осіб, діти яких вступають до цього ЗВО у поточному році. Список працівників, які допускаються до роботи для забезпечення діяльності приймальної комісії та її підрозділів, затверджується наказом керівника ЗВО з числа науково-педагогічних (педагогічних) працівників та навчально-допоміжного персоналу.

Під час канікул, що не збігаються з черговою відпусткою педпрацівників, керівник ЗВО може залучати таких працівників до педагогічної та організаційної роботи в межах часу, що не перевищує їх навчального навантаження до початку канікул. Це передбачено п. 25 Типових правил3. Участь викладачів у роботі приймальної комісії зазвичай розглядають як виконання одного з видів організаційної роботи.

3 Типові правила внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів, затверджені наказом Міносвіти від 20.12.93 р. № 455.

Тепер перейдемо до правил оплати праці.

Оплата праці педагогічних працівників ЗВО I — II рівнів акредитації за час роботи в період канікул провадиться з розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, що передувала початку канікул. Це передбачено п. 88 Інструкції № 1024.

4 Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102.

Якщо ж кількість відпрацьованих годин буде більшою, ніж передбачено тарифікацією, то таким працівникам здійснюють додаткову оплату відповідно до примітки 5 до п. 14 Інструкції № 102, тобто погодинно. Саме зазначеною приміткою передбачено застосування для оплати праці голів та членів державних екзаменаційних комісій ЗВО I — II рівнів акредитації ставок погодинної оплати, визначених цим пунктом Інструкції № 102 (ср. ).

Зауважимо: предметні екзаменаційні комісії є одним із підрозділів приймальної комісії, який утворюється для виконання покладених на приймальну комісію завдань і здійснення нею своїх функцій (з п. 1.4 Примірного положення). Тож застосовувати норми примітки 5 до п. 14 Інструкції № 102 у цьому випадку правомірно.

Розміри ставок погодинної оплати наведені в додатку 16 до наказу № 5575.

5 Наказ МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

В описаному випадку графік роботи приймальної комісії відповідає 38,5-годинному робочому тижню. Отже, за нормами тривалості робочого часу в липні має бути відпрацьовано 177,1 години, а в серпні — 154 годин.

Цілком можливо, що робота у приймальній комісії вийде за межі встановленого педнавантаження. Як ми вже зазначали, понаднормову роботу потрібно оплачувати погодинно.

І насамкінець розглянемо можливість залучення до роботи у приймальній комісії працівників, які перебувають у відпустці.

Механізм та підстави відкликання із щорічної відпустки викладені у ст. 12 Закону про відпустки6. Так, відкликати працівників із щорічної відпустки можна у таких випадках:

6 Закон України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР.

• для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків;

• для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна закладу;

• в інших випадках, передбачених законодавством.

Але навіть за наявності таких причин відкликати працівника зі щорічної відпустки можна лише за його письмової згоди на таке відкликання. Якщо працівник не згоден, то керівництво ЗВО не має права залучати його до роботи, у тому числі у приймальній комісії.

Отже, залучати педагогічних працівників до участі у роботі приймальної комісії у період щорічної відпустки без відкликання з такої відпустки неправомірно.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі