Теми статей
Обрати теми

Карантин у ЗДО: як оплатити працю вихователів

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин
У закладі дошкільної освіти тимчасово припинено навчальний процес через підвищений ризик захворюваності на грип. Під час карантину вихователі ходять на роботу. Як оплатити їх працю? Чи потрібно відправляти працівників у відпустки?

На період карантину можуть змінюватися режими роботи закладів освіти та вноситися інші необхідні зміни щодо умов їх діяльності. Коли у дитячому садочку вводиться карантин, вихователі та інші працівники зазвичай залишаються на роботі. У зв’язку з цим керівники закладів дошкільної освіти (далі — ЗДО) досить часто у таких випадках намагаються відправити працівників у відпустку.

Примусово відправляти працівників у відпустки без збереження зарплати під час карантину заборонено. Так, у листі від 02.11.2009 р. № 1/9-758 фахівці МОН зазначили, що не можна примусово відправляти працівників усіх типів закладів освіти у неоплачувану відпустку, а щорічну відпустку або її частину надавати тільки за їх бажанням.

Отже, якщо вихователі та інші працівники ЗДО на час карантину добровільно не побажали піти у відпустку, то вони повинні працювати.

Це підтверджують норми Галузевої угоди між Міністерством освіти і науки України і ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 — 2020 роки.

Згідно з п.п. 5.2.1 Галузевої угоди періоди, протягом яких у закладах освіти не здійснюється навчальний процес у зв’язку з санітарно-епідеміологічними, кліматичними або іншими, незалежними від працівників обставинами, є робочим часом педагогічних та інших працівників. При цьому для залучення педагогічних працівників до роботи під час карантину потрібен наказ завідувача ЗДО, а подробиці організації такої роботи мають бути прописані в колективному договорі та/або правилах внутрішнього трудового розпорядку.

А як же оплачувати таку роботу? У п.п. 8.3.3 Галузевої угоди рекомендується оплату праці педагогічних працівників закладів освіти у таких випадках проводити з розрахунку заробітної плати, встановленої при тарифікації, з дотриманням при цьому умов чинних нормативно-правових актів.

Так, згідно з п. 77 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівникам освіти, затвердженої наказом МОН від 15.04.93 р. № 102, якщо з незалежних від вчителя (викладача) причин заняття не проводяться, такий час оплачується з розрахунку зарплати, встановленої при тарифікації, за умови, що вчитель (викладач) виконує іншу організаційно-педагогічну роботу. Якщо ж такої роботи немає, то час простою оплачується в розмірах, установлених КЗпП, тобто з розрахунку не нижче 2/3 тарифної ставки (ст. 113 КЗпП).

У свою чергу, відповідно до п.п. 8.3.3 Галузевої угоди оплата простою педагогічним працівникам здійснюється в розмірі середньої заробітної плати, але не менше тарифної ставки (посадового окладу). Враховуйте, що згідно з п. 1.4 Галузевої угоди її положення діють безпосередньо та є обов’язковими для включення до колективних договорів.

Також майте на увазі, що відвідування вихователями ЗДО під час карантину повинно бути підтверджене Табелем обліку використання робочого часу, типова форма якого (П-5) затверджена наказом Держстату від 05.12.2008 р. № 489.

При цьому дні, протягом яких працівники не працювали, відображаються відповідними умовними (буквеними та цифровими) позначками, що передбачені у формі Табеля.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі