Теми статей
Обрати теми

Придбання солодощів: особливості застосування КЕКВ

ДКСУ у листі від 27.02.2020 р. № 16-04-04/4124 звернула увагу на відмінності у застосуванні КЕКВ під час придбання солодощів у подарункових пакунках та без них.

img 1

Так, відповідно до п.п. 2.2.1 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333, придбання сувенірів, подарунків (у тому числі новорічних) здійснюється за КЕКВ 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар».

Натомість придбання солодощів (цукерок, печива, тощо) окремо без подарункових пакунків здійснюється за КЕКВ 2230 «Продукти харчування» (п.п. 2.2.3 вказаної Інструкції).

Також ДКСУ наголошує: при визначенні коду економічної класифікації видатків розпоряднику бюджетних коштів слід враховувати економічну суть платежу та подальше відображення в бухобліку.

Допомога по вагітності та пологах для жінок, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи

Фонд соцстраху на своєму сайті (www.fssu.gov.ua) розповів про те, які відмінності призначення допомоги по вагітності та пологах, яку він фінансує, діють для постраждалих від Чорнобильської катастрофи. Отже:

• Фонд фінансує допомогу по вагітності та пологах за кожен день перебування жінки у декретній відпустці — її розмір складає 100 % середньої зарплати і не залежить від тривалості страхового стажу.

• У загальних випадках тривалість такої відпустки по вагітності та пологах складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів), а листок непрацездатності видається з 30 тижня вагітності.

• Однак, у разі вагітності жінок, віднесених до 1 — 3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами складає 180 календарних днів (90 днів до передбачуваного дня пологів і 90 днів після пологів).

• Такий лікарняний листок для постраждалих від Чорнобильської катастрофи видається з 27 тижня вагітності і фінансується Фондом за кожен день перебування у відповідній відпустці.

• У випадку передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді, у загальних випадках, у разі декретної відпустки тривалістю 126 днів, додатково до основного видається листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю 14 календарних днів. Однак, такий лікарняний листок не видається додатково до листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами тривалістю 180 днів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі