№19

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2020/№ 19 Інші номери журналу ›
  • Придбання солодощів: особливості застосування КЕКВ ДКСУ у листі від 27.02.2020 р. № 16-04-04/4124 звернула увагу на відмінності у застосуванні КЕКВ під час придбання солодощів у подарункових пакунках та без них.
  • Щодо спрощених закупівель Лист від 05.05.2020 р. № 3304-04/28729-06
  • Здійснюємо звільнені операції: що робити з ПДВ? Управління освіти — бюджетна установа у 2020 році зареєстроване платником ПДВ. Більшість операцій, які здійснює установа, звільнені від ПДВ (послуги з харчування вихованців дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів). Лише незначна частка — оподатковувані операції, наприклад здача приміщень в оренду. У зв’язку з цим у нас виникли запитання щодо оформлення податкових накладних: 1. Чи повинні постачальники продуктів харчування та комунальних послуг (тепла, води тощо) заповнювати податкові накладні як для пільгових операцій, а саме зазначати ознаку 09 «Складена на постачання для операцій, які звільнені від оподаткування ПДВ»? 2. Чи потрібно управлінню освіти оформлювати податкові накладні та реєструвати їх при здійсненні операцій, які звільнені від ПДВ? Якщо так, то на чиє ім’я їх необхідно виписувати? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
  • Пільговики ЗПТО та ЗВО на карантині: як бути з безкоштовним харчуванням? Студенти та учні закладів освіти на період карантину переведені на дистанційне навчання. Деяким категоріям, зокрема сиротам, позбавленим батьківського піклування, дітям із малозабезпечених сімей, надається безкоштовне харчування. Але не під час карантину. Адже фізично вони у закладах освіти не знаходяться. Тож пільга є, але фактично вона не надається. Відповідно її втрату потрібно компенсувати. Як це зробити? Читайте у нашій статті.
  • Структурні підрозділи держорганів: особливості формування Запитання щодо найменування посад органів виконавчої влади, які постійно надходять від користувачів КП, узагальнюючи за тематикою, можна звести до двох: «Як правильно назвати посаду державного службовця, який виконує певний перелік функцій?» та «Як правильно обрати посаду керівника новоствореного підрозділу з наявних у КП?». Відповіді на них — у сьогоднішньому матеріалі.
  • Чи індексувати зарплату у травні 2020 року? Для більшості працівників бюджетної сфери з 01.01.2020 р. були підвищені посадові оклади. Яка ж ситуація складається у зв’язку з цим з індексацією зарплати у травні 2020 року? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі