Теми статей
Обрати теми

Надбавка за розроблення НПА: правила встановлення в ОМС

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Відповідно до п. 18 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України від 28 квітня 2020 року № 361-ІХ нормативно-правовий акт (НПА) — це акт управління (рішення) суб’єкта владних повноважень, який установлює, змінює, припиняє (скасовує) загальні правила регулювання однотипних відносин та який розрахований на довгострокове та неодноразове застосування.

Експертиза НПА — це розгляд, дослідження НПА з метою надання правильного висновку та правильної оцінки НПА.

Відповідно до ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування» від 21.05.97 р. № 280/97-ВР рада (сільська, селищна, міська, районна в місті (у разі її створення), районна, обласна) в межах своїх повноважень приймає нормативні та інші акти у формі рішень.

Розроблення та експертиза НПА — досить складна та кропітка робота. Чи можна якось заохотити працівників ОМС, які її виконують?

Так, можна. І це підтверджують фахівці Мінекономрозвитку, торгівлі та сільського господарства у своєму листі від 12 березня 2020 року № 3511-06/17417-09.

Умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування (ОМС) визначені постановою КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268.

Так, абз. 2 п.п. «в» п.п. 1 п. 2 цієї постанови встановлено право керівників ОМС у межах затвердженого фонду оплати праці установлювати надбавку за високі досягнення у праці або за виконання особливо важливої роботи. До кола отримувачів надбавки потрапляють керівні працівники і спеціалісти департаментів, управлінь, відділів, інших структурних підрозділів, які безпосередньо займаються розробленням проєктів НПА, проводять експертизу проєктів таких актів (якщо положеннями про підрозділи передбачено виконання такої роботи). Граничний розмір надбавки — 100 % посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг державного службовця (дипломатичний ранг, кваліфікаційний клас, спеціальне звання) та надбавки (винагороди) за вислугу років. Тут слід звернути увагу на кілька важливих моментів:

1) дозволено встановлювати надбавку у розмірі до 100 % окладу, а конкретний розмір повинен бути передбачений у рішенні ОМС;

2) чітко зазначено, від якої суми слід рахувати надбавку: від посадового окладу з урахуванням надбавки за ранг та надбавки за вислугу років. Пам’ятайте: сума кожної надбавки розраховуються окремо одна від одної (окремо за ранг, окремо «вислужна») виходячи із «чистого» посадового окладу;

3) надбавка за розроблення НПА встановлюється в межах затвердженого фонду оплати праці;

4) на таку надбавку мають право лише керівні працівники і спеціалісти, які безпосередньо займаються розробленням проєктів НПА, проводять експертизу їх проєктів.

Як підтвердити той факт, що працівник займався розробленням та експертизою НПА?

Найпростіший спосіб — зазирнути до його посадової інструкції. Відповідні повноваження повинні бути там прописані;

5) положенням про департамент, управління, відділ, інший структурний підрозділ, в яких працюють такі працівники, має бути передбачено розроблення проєктів НПА та проведення експертизи таких актів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі