№20

Бюджетна бухгалтерія, травень, 2020/№ 20 Інші номери журналу ›
  • «Противірусні» доплати: КМУ затвердив нормативку Безперечно, потрібно віддати належне людям, які щодня ризикують здоров’ям, виходячи на роботу під час епідемії. Для них законодавці вводять додаткові виплати. Однак на практиці залишається багато запитань. Зняти їх покликана підзаконна нормативка.
  • Щодо встановлення надбавки за розроблення нормативно-правових актів в ОМС Лист від 12.03.2020 р. № 3511-06/17417-09
  • Надбавка за розроблення НПА: правила встановлення в ОМС Відповідно до п. 18 ч. 1 ст. 4 Кодексу адміністративного судочинства України від 28 квітня 2020 року № 361-ІХ нормативно-правовий акт (НПА) — це акт управління (рішення) суб’єкта владних повноважень, який установлює, змінює, припиняє (скасовує) загальні правила регулювання однотипних відносин та який розрахований на довгострокове та неодноразове застосування.
  • Запитували — відповідаємо: трудові відносини, оплата праці та звітність Ми продовжуємо нашу традиційну рубрику «Запитували — відповідаємо». В ній наведені відповіді на популярні запитання з чату, що розміщений на порталі «buhgalter.com.ua», а також ті, що надійшли на електронну адресу редакції журналу «Бюджетна бухгалтерія»: bb@id.factor.ua. Цього разу ми відповімо на запитання, які стосуються оформлення трудових відносин, оплати праці та подання звітності.
  • Працівник не працював увесь місяць: чи платити ЄСВ з МЗП? Працівник бюджетної установи (основне місце роботи, без інвалідності) з 4 по 15 травня перебував у відпустці без збереження заробітної плати, а з 18 по 31 травня — у щорічній відпустці. Сума відпускних становить 2574,68 грн. Чи потрібно у цьому випадку виконувати вимогу про нарахування ЄСВ з МЗП? Як відобразити працівника у ЄСВ-звіті за травень 2020 року?
  • Неповний робочий час: як відобразити у ЄСВ-звіті? Працівників адміністративно-господарського відділу на період карантину переведено на неповний робочий час. Чи потрібно сплачувати за них ЄСВ із розміру мінімальної зарплати, якщо нарахована їм зарплата менше цього показника? Як відобразити таких працівників у ЄСВ-звіті?
  • ЄСВ-штрафи: як діє карантинна амністія На час карантину керівництво країни надало багато «бонусів», щоб хоч якось компенсувати незручності, спричинені епідемією коронавірусу. Доля послаблень дісталась і платникам ЄСВ. Декому пощастило не сплачувати цей внесок, а саме фізособам-підприємцям, незалежним професіоналам і членам фермерських господарств, та й то тільки «за себе». А от звільнення від ЄСВ-штрафів — приємна новина для всіх платників ЄСВ. Давайте поговоримо про неї детальніше. З’ясуємо, які види штрафних санкцій та при виконанні яких вимог не застосовують, а на які амністія не поширюється.
  • Помилки у формі № 1ДФ: які простять, а за які оштрафують У формі № 1ДФ за 1 квартал 2020 року бухгалтер допустила помилку в податковому номері працівника. Помилку виявили 14.05.2020 р., тобто вже після закінчення строку для подання звіту. Чи є така помилка підставою для притягнення установи до відповідальності? І взагалі, які помилки у формі № 1ДФ є штрафонебезпечними?
  • «Вислужна» доплата працівникам ЦНТ: визначаємо порядок та умови встановлення В обласному центрі народної творчості посаду заступника директора з культурно-масової роботи обіймає працівник, у якого станом на 12.05.2020 р. стаж роботи у цьому закладі становить 3 роки. Чи має він право на встановлення доплати за вислугу років? Якщо так, то з якої дати йому встановлюється доплата?
  • Календар бухгалтера на червень 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі