Теми статей
Обрати теми

Надання освітньої субвенції: є зміни

Кабмін постановою від 04.11.2020 р. № 1064 вніс зміни до своєї постанови «Деякі питання надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» від 14.01.2015 р. № 6.

Зокрема, постанову доповнено пунктом 22. Ним дозволено відповідно до п. 18 розділу «Прикінцеві положення» Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» як виняток із положень ч. 4 ст. 1032 БКУ використовувати у 2020 році залишки освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (крім коштів, що мають цільове призначення, виділених відповідно до рішень Кабміну у 2019 році) на закупівлю товарів, робіт і послуг, необхідних для забезпечення безпечного навчального процесу в закладах загальної середньої освіти.

Також уточнено, що залишки можуть спрямовуватися у 2020 році на закупівлю засобів індивідуального захисту (захисних масок, одноразових рукавичок, захисних щитків), дезінфекційних засобів, пірометрів (інфрачервоних термометрів) та послуг із дезінфекції приміщень.

ФСС рекомендує роботодавцям подавати заяви на оплату лікарняних дистанційно

З метою протидії поширенню коронавірусної інфекції та вжиття заходів щодо упередження розповсюдження COVID-19 ФCC наполегливо рекомендує страхувальникам (роботодавцям) на час карантину надавати перевагу дистанційній формі подання документів до Фонду.

Цю рекомендацію розміщено на сайті Фонду: www.fssu.gov.ua.

Нагадаємо: фінансування матеріального забезпечення, у тому числі допомоги по тимчасовій втраті працездатності (оплата за лікарняними, зокрема, й по ізоляції від COVID-19), допомоги по вагітності та пологах, здійснюється ФСС на підставі прийнятої від роботодавця заяви-розрахунку.

Для подання до ФСС електронних документів, зокрема заяв-розрахунків на виплату допомог працівникам, страхувальники (роботодавці) мають укласти із відділенням робочого органу виконавчої дирекції ФСС відповідний договір. Клієнтське спеціалізоване програмне забезпечення для створення та подання електронних документів роботодавець обирає самостійно. Дія договору поширюється на заяву-розрахунок та повідомлення про виплату коштів застрахованим особам за формами згідно із Порядком фінансування страхувальників для надання матеріального забезпечення застрахованим особам у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві за рахунок коштів Фонду соціального страхування України, затвердженим постановою правління ФСС від 19.07.2018 р. № 12.

Подання електронних документів надає страхувальнику право не подавати їх на паперових носіях.

У разі подання документа в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису роздрукована заява-розрахунок разом із наданими застрахованими особами документами, на підставі яких призначались окремі виплати та матеріальне забезпечення, зберігається у страхувальника.

На держслужбі буде запроваджено нову систему оплати праці

На засіданні Кабміну 11 листопада схвалено розпорядження КМУ «Про підготовку та реалізацію експериментального проєкту щодо запровадження системи оплати праці державних службовців на основі класифікації посад».

З прийняттям цього рішення розпочинається підготовка до розроблення та апробації нової системи оплати праці держслужбовців на основі класифікації посад. Закладена модель класифікації передбачає розподіл існуючих посад держслужби шляхом їх віднесення до відповідних сімей та рівнів, визначених у Каталозі типових посад, та враховує рівень юрисдикції державного органу.

Визначено 28 сімей посад. Враховано різні напрями та сфери діяльності на державній службі, які дуже різняться між собою. Визначено 9 рівнів посад, які розподілено за категоріями А, Б і В. Для цілей класифікації передбачено усього 3 рівні юрисдикції державних органів — центр, тобто державні органи, юрисдикція яких поширюється на всю територію України, область і район.

Проведення класифікації здійснюватиметься відповідно до Методики проведення класифікації посад державної служби (наказ НАДС від 30 вересня 2020 р. № 187-20, державна реєстрація якого наразі триває).

Учасниками експериментального проєкту стали: НАДС, його територіальні органи, Секретаріат Кабміну, Мінфін та Мінцифри. Координацію проєкту здійснює НАДС. Пілотування нової моделі оплати праці на основі класифікації посад триватиме протягом 2021 – 2022 років.

Спрощено процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги

За повідомленням із сайту КМУ (www.kmu.gov.ua) 11.11.2020 р. Уряд затвердив постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

Вона спростила процедуру відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги, що сприятиме поширенню безготівкових розрахунків серед одержувачів.

У зв’язку з поширенням COVID-19, що є особливо небезпечним для людей похилого віку, ця постанова зменшить кількість відвідувань установ при призначенні пенсії, грошової допомоги. Зокрема, дасть змогу призначати пенсію, грошову допомогу одержувачам чи перевести їх виплату на поточний рахунок, відкритий у банку, за одне відвідування Пенсійного фонду / органу соцзахисту населення, що зменшить контакти з іншими особами в період карантину. Рішення Уряду дає змогу відкриття поточних рахунків одержувачам пенсій, грошової допомоги без попереднього звернення до банківської установи.

Для відкриття такого рахунку особі потрібно буде лише звернутись до органу Пенсійного фонду України / органу соцзахисту населення.

Пенсійний фонд / орган соцзахисту населення на підставі отриманих заяв від одержувачів формує список таких одержувачів та передає його разом із необхідними документами для відкриття рахунку до відповідних уповноважених банків. Банк відкриває на підставі отриманих даних поточні рахунки одержувачам і надає Пенсійному фонду / органу соцзахисту населення реквізити таких рахунків.

Також установлено єдині вимоги до банків, через які проводитиметься виплата пенсій, грошової допомоги та виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі