Теми статей
Обрати теми

Нові розміри окладів для працівників ОМС

Нові розміри окладів для працівників ОМС

На своєму засіданні 28 липня 2021 року Кабмін затвердив зміни до постанови № 2681. Відповідний проєкт постанови2 розміщено на офіційному сайті КМУ. Цим документом затверджено нові розміри окладів для посадових осіб та службовців ОМС.

1 Постанова КМУ «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268.

2 Проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України» від 9 березня 2006 р. № 268».

Але чи такі вони вже нові? Давайте проаналізуємо. Перше, що впадає в око, — це нова редакція додатків 48 — 53 та 55 до постанови № 268. Саме цими додатками затверджено Схеми посадових окладів керівних працівників, спеціалістів та службовців ОМС. А ось додаток 54 виключено з тексту постанови № 268. Відповідно оклади керівних працівників та спеціалістів сільських та селищних рад (їх виконкомів) слід шукати у додатках 50 та 51.

Якщо говорити безпосередньо про розміри окладів, то підвищення «зачепило» не всіх. Так, у Схемі посадових окладів керівних працівників і спеціалістів апарату (секретаріату) обласних рад (додаток 48 до постанови № 268) підвищився лише оклад спеціаліста з 4500 грн до 4670 грн. Розміри окладів для інших посад залишились на колишньому рівні. Тобто на рівні червня 2020 року. Тоді відбулось останнє «реальне» підвищення окладів працівників ОМС згідно з постановою № 4413.

3 Постанова КМУ «Про внесення змін у додатки до постанови Кабінету Міністрів України від 9 березня 2006 р. № 268» від 03.06.2020 р. № 441.

Тепер щодо інших додатків. Так, підвищення окладів для посад, зазначених у них, носить вибірковий характер. Комусь оклади підвищено, когось не чіпали. Загалом суть усіх змін зводиться до того, що переглянуто найнижчі розміри окладів працівників ОМС, а саме спеціалістів (провідного, І та II категорії, без категорії) виходячи з умов оплати праці, установлених для держслужбовців відповідних категорій і посад. Утім, зросли їх оклади (додатки 49 — 53 до постанови № 268) не набагато. Підвищення коливається у діапазоні приблизно від 150 до 650 грн.

Майте на увазі: підвищення окладів потрібно проводити виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів. Пряму вказівку на це містить п. 3 проєкту постанови.

І, напевно, найцікавіше. Такого ви ще не бачили! У п. 2 проєкту постанови зазначено, як діяти у разі зменшення зарплати працівників (без премії) після її прийняття. У такому разі за працівниками повинні зберігатися попередні умови праці. Тобто таким працівникам потрібно буде виплатити різницю між «старою» та «новою» зарплатою. Йдеться про старост, які працюють у територіальних громадах з великою чисельністю населення (додаток 50 до постанови № 268). Не проґавте цей момент.

Детальніше про усі зміни поговоримо після набуття чинності постановою. На момент підготовки номера постанову ще не опубліковано.

Редакція

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі