№29

Бюджетна бухгалтерія, серпень, 2021/№ 29 Інші номери журналу ›
  • Нові розміри окладів для працівників ОМС
  • Порядок складання кошторисів: Мінфін підготував зміни
  • Міжбюджетні трансферти: чи потрібна бюджетна програма? ОМС отримав субвенцію із місцевого бюджету за КПКВ 9770. Чи потрібна окрема бюджетна програма або можна посилатися на програму соціально-економічного розвитку? Чи потрібен паспорт бюджетної програми і хто має його складати? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Екоподаток: сім хітових ситуацій Установи, які мають на балансі автономну систему опалення, здійснюють викиди забруднюючих речовин або суміш таких речовин в атмосферне повітря. Чи є вони у такому разі платниками екологічного податку? Як розрахувати екоподаток? Як звітувати за викиди забруднюючих речовин? Як бути, якщо влітку взагалі не користувались системою опалення, чи подавати декларацію з екоподатку за цей період? Відповіді на ці запитання шукайте в нашому матеріалі.
  • Списуємо комп’ютер: які документи потрібні? Як документально оформити списання непридатної для подальшого використання комп’ютерної техніки та оргтехніки (комп’ютери, принтери, блоки живлення)? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Купуємо кондиціонер: планування та облік За яким КЕКВ необхідно здійснювати видатки на придбання кондиціонера? На підставі яких документів слід проводити платіж та зараховувати кондиціонер на баланс установи? Та як відобразити таку операцію в бухобліку? Не знаєте або сумніваєтесь? Тоді читайте нашу статтю.
  • Нумерація у Розрахунку: як правильно все заповнити Яким чином проводиться нумерація Податкового розрахунку та додатків до нього? (запитання з чату на порталі «Бухгалтер.com.ua»)
  • Місяць «за свій рахунок» + премія: відображаємо в Об’єднаному звіті Працівник (без інвалідності, основне місце роботи) увесь червень 2021 року був у «карантинній» відпустці без збереження зарплати. Цього ж місяця йому нараховано і виплачено премію за травень 2021 року у сумі 5000 грн (згідно із Положенням про преміювання місячні премії виплачують у поточному місяці за попередній). Як відобразити цю виплату в Об’єднаному звіті? (запитання учасника групи Фейсбук «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Основний → сумісник: що в Об’єднаному звіті Працівник 07.05.2021 р. звільнився з основного місця роботи. А 11.05.2021 р. його прийнято до тієї ж установи зовнішнім сумісником на ту ж посаду на 0,5 ставки. Як це відобразити в Об’єднаному звіті? (запитання учасника групи Facebook «Спільнота бухгалтерів бюджетних установ»)
  • Відпускна компенсація: що та як компенсувати? Якщо працівник не відгуляв відпустку, то при звільненні роботодавець зобов’язаний виплатити йому грошову компенсацію. Які відпустки треба компенсувати? Як правильно обчислити кількість днів, що підлягають компенсації? Чи можна виплатити компенсацію без звільнення? Відповіді на ці та інші запитання — у нашій статті.
  • Відпустка при народженні дитини: вивчаємо Порядок Закон № 14011 запровадив нову відпустку — при народженні дитини. І от нарешті з 10 липня 2021 року маємо чинний Порядок 6932. Тож сьогодні розглянемо цю відпустку більш предметно.
  • Особа з інвалідністю: чи можна прийняти за сумісництвом? Чи можна прийняти до установи особу з інвалідністю (III група) за сумісництвом? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі