Теми статей
Обрати теми

Оплачуємо працю членів приймальної комісії ЗВО

Гаращук Ольга, завідувач відділу вищої школи і науки ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Який порядок роботи приймальної комісії коледжу? Чи можна включати до її складу викладачів вишу і якщо так, то як здійснювати оплату їх праці? Чи можна залучити до роботи в приймальній комісії працівника під час його щорічної відпустки? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Хто входить до складу комісії?

Приймальна комісія створюється у ЗВО1 задля вирішення поточних питань його діяльності (ст. 38 Закону про вищу освіту2). Одним із таких питань є проведення прийому вступників на навчання (п. 1.1 Примірного положення № 123).

1 ЗВО — заклад вищої освіти.

2 Закон України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 р. № 1556-VII.

3 Примірне положення про приймальну комісію вищого навчального закладу України, затверджене наказом МОНмолодьспорту від 09.01.2013 р. № 12.

До складу приймальної комісії входять:

• заступник (заступники) голови приймальної комісії;

• відповідальний секретар приймальної комісії та його заступники;

• уповноважена особа з питань прийняття та розгляду електронних заяв;

• члени приймальної комісії (керівники структурних підрозділів);

• представники профспілкових організацій, органів студентського самоврядування.

Щоб здійснювати функції та завдання приймальної комісії, у її складі утворюються такі підрозділи: предметні екзаменаційні комісії; комісії для проведення співбесід; фахові атестаційні комісії; у разі потреби — відбіркова комісія.

Чи може бути членом приймальної комісії викладач коледжу?

Так, може. Адже відповідно до п. 2 ст. 56 Закону про вищу освіту робочий час педагога поряд із навчальною та методичною роботою включає організаційну роботу та інші трудові обов’язки, пов’язані з наданням освітніх послуг. До того ж у п. 25 Типових правил № 4554 зазначено: під час канікул, що не збігаються з черговою відпусткою педагогів, керівник ЗВО може залучати їх до педагогічної та організаційної роботи в межах часу, що не перевищує їх навчального навантаження до початку канікул.

4 Типові правила внутрішнього розпорядку для працівників державних навчально-виховних закладів, затверджені наказом Міносвіти від 20.12.93 р. № 455.

Тож працюючи у комісії, викладач коледжу, по суті, вирішує поточні організаційні питання ЗВО. Відтак ця робота не виходить за межі трудових обов’язків такого працівника.

Як оплачувати працю?

Навчальне навантаження між педагогами розподіляє керівник установи за погодженням з профспілковим комітетом. При цьому виходять з кількості годин, передбачених навчальними планами, наявності відповідних педагогічних кадрів та інших конкретних умов, що склались у закладі (п. 63 Інструкції № 1025).

5 Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міносвіти від 15.04.93 р. № 102.

Години роботи педпрацівників ЗВО як членів приймальної комісії входять у річне навантаження. Воно визначається раз на рік до початку навчального року та включає в себе всі види педнавантаження у межах трудових обов’язків (див. лист МОН від 06.08.2020 р. № 3/2398-20).

Зарплату, встановлену при тарифікації, виплачують викладачам упродовж всього навчального року незалежно від кількості тижнів і робочих днів у різні місяці року. Таким чином, оплачують і час роботи в період канікул, що не збігається з відпусткою (пп. 78 та 88 Інструкції № 102).

Як ми вже зазначили, роботу викладачів коледжу у приймальній комісії можна віднести до такого виду роботи, як організаційна. Повний перелік основних видів організаційної роботи педагогічних і науково-педагогічних працівників ЗВО затверджено наказом № 4506.

6 Наказ МОН «Про затвердження переліку основних видів організаційної роботи педагогічних і науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів» від 07.08.2002 р. № 450.

Отже, у разі залучення викладачів коледжу до приймальної комісії вони мають відпрацьовувати в середньому на день норму годин, визначену за тарифікацією, з оплатою праці, встановленої при тарифікації. При цьому йдеться про роботу педагогів у складі приймальної комісії саме після закінчення навчального року — у період канікул.

УВАГА!

Робота членів комісії включається

до річних планів навантаження та

підлягає оплаті згідно з тарифікацією

на загальних підставах

За години роботи, виконані викладачем як членом приймальної комісії понад обсяг встановленого педнавантаження, провадиться додаткова оплата відповідно до примітки 5 п. 14 Інструкції № 102. Розміри ставок погодинної оплати праці працівників усіх галузей економіки за проведення навчальних занять наведено в додатку 16 до наказу № 5577.

7 Наказ МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557.

Чи можна залучати відпускників?

Наказ про затвердження складу приймальної комісії видається керівником ЗВО до початку календарного року. Це означає, що робота у комісії має бути спланована заздалегідь. У разі неможливості залучення до роботи у приймальній комісії викладачів коледжу до складу комісії можуть залучатись педагогічні та науково-педагогічні працівники інших закладів освіти.

Черговість надання відпусток педпрацівникам визначається графіками, затвердженими керівником закладу освіти за погодженням з профспілкою. При складанні графіків мають бути враховані особисті інтереси працівників та можливості для їх відпочинку.

Механізм та підстави відкликання із щорічної відпустки викладено у ч. 3 ст. 12 Закону про відпустки. Так, відкликати працівників із щорічної відпустки можна:

• для відвернення стихійного лиха, виробничої аварії або негайного усунення їх наслідків;

• для відвернення нещасних випадків, простою, загибелі або псування майна закладу;

• в інших випадках, передбачених законодавством.

ВАЖЛИВО!

Навіть за наявності таких причин

відкликати працівника із щорічної

відпустки можна лише за його

письмової згоди

Однак у виняткових випадках, коли ситуація потребує термінової заміни викладачів, які є членами комісії, іншими викладачами, які перебувають у відпустці, можливо застосувати норму ч. 1 ст. 12 Закону про відпустки. Вона передбачає, що щорічну відпустку на прохання працівника можна поділити на частини будь-якої тривалості. Головне, щоб основна безперервна її частина становила не менше 14 календарних днів.

Оплата праці викладачів, які перервали щорічну відпустку та були призначені членами приймальної комісії, здійснюється згідно з їх тарифікацією.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі