Теми статей
Обрати теми

Новорічне оновлення нацстандартів бухобліку

Мінфін прийняв зміни до трьох національних стандартів бухобліку:
НП(С)БО 123;
НП(С)БО 1351;
НП(С)БО 1362.

1 Національне положення (стандарту) бухгалтерського обліку в державному секторі 135 «Витрати», затверджене наказом Мінфіну від 18.05.2012 № 568.

2 Національне положення (стандарт) бухгалтерського обліку в державному секторі 136 «Біологічні активи», затверджене наказом Мінфіну від 15.11.2017 № 943.

Ці зміни затверджено наказом № 5673. Детально про заплановані новації ми розповідали в матеріалі «Чекаємо на зміни до нацстандартів з бухобліку» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 38, с. 3).

3 Наказ Мінфіну «Зміни до деяких нормативно-правових актів з бухгалтерського обліку в державному секторі» від 27.10.2021 № 567.

Левова частка змін стосується визнання, оцінки та обліку біологічних активів. Тож зазначені нововведення торкнуться далеко не всіх бюджетних установ.

А ось решта змін зацікавить переважну більшість бухгалтерської спільноти. Але не хвилюйтеся: вони не суттєві й здебільшого мають характер редакційних правок та уточнень. До того ж їх зовсім небагато.

Але й розслаблятися не варто. Оскільки на черзі зміни до фінансової звітності та Приміток до річної фінзвітності. Проєкт відповідного наказу розміщено на сайті Мінфіну.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі