Теми статей
Обрати теми

Забуте звільнення: виправляємо в Об’єднаному звіті

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Працівника звільнено 24.09.2021. Але відобразити це в додатку Д5 до Об’єднаного звіту забули. Як виправити?

Потрібно подати Об’єднаний звіт з типом «Уточнюючий», а також декілька додатків до нього.

Зазвичай при автоматичному формуванні Об’єднаного звіту у спеціальних програмах існує зв’язок між його додатками. Тож якби звільнення працівника загубилось лише в додатку Д5, то програма видала б неув’язку з іншими додатками: Д1 (кількість днів перебування у трудових відносинах) та 4ДФ (відсутність дати звільнення). Імовірніше, у цих додатках звільнення також не відображено. Тож доведеться виправити і їх.

Виправляємо помилку за ІІІ квартал 2021 року, граничний строк подання якого уже минув. Тож маємо справу зі звітом із типом «Уточнюючий». «Звітний новий» тут уже не врятує.

Коригуючий Розрахунок

У Розрахунку слід заповнити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01 — 05. Також у рядку 06 потрібно зазначити інформацію про додатки, в яких проводилось коригування.

У рядку 02 зазначте рік та квартал, що уточняється. Тобто «2021» і «3». А далі — номер Розрахунку, що подається. Його зазначаємо у хронологічному порядку незалежно від типу Розрахунку. Тобто дивимося, який номер мав останній поданий Розрахунок за квартал, що коригується. Далі в рядку 02 зазначаємо наступний номер Розрахунку.

Наприклад, останній Розрахунок за ІІІ квартал 2021 року має номер «5». Тоді номер коригуючого Розрахунку буде «6».

У рядках 06 (061 — 066) наводимо інформацію про додатки, в яких буде проводитись коригування, та їх кількість. Якщо певний додаток не коригуємо, то його пустим не подаємо й, відповідно, у рядку 06 не зазначаємо. У нашому випадку слід заповнити рядки 061, 064 та 065.

Додатки

Коригуючи дані у додатках, слід скористатись спеціальними графами та позначками «0» чи «1» у них. Йдеться про такі графи, як: 20 — у додатку Д5, 25 — у додатку Д1 та 10 — у додатку 4ДФ.

Виправлятися слід за такими принципом. Якщо потрібно виключити зайвий рядок — повторюємо його й у відповідній графі (ми їх щойно назвали вище) проставляємо «1». Якщо ж навпаки, потрібно додати забутий рядок — формуємо його і в потрібній графі проставляємо «0».

Коли необхідно виправити помилкові відомості, формуємо два рядки: в одному — повністю повторюємо інформацію з помилкою і у відповідній графі проставляємо «1» (рядок на виключення), у другому — зазначаємо правильну інформацію і в цій графі ставимо «0» (рядок на введення).

У нашому випадку в додатку Д5 будемо додавати забутий рядок. Тож формуємо Д5 із одним рядком за звільненим працівником із позначкою «0» у графі 20 (див. рис. 1). А у додатках Д1 та 4ДФ будемо виключати неправильний та уводити правильний рядок (див. рис. 2 та 3).

img 1

Рис. 1. Фрагмент заповнення додатка Д5

img 2

Рис. 2. Фрагмент заповнення додатка Д1

img 3

завантажити файл

Рис. 3. Фрагмент заповнення додатка 4ДФ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі