№46

Бюджетна бухгалтерія, грудень, 2021/№ 46 Інші номери журналу ›
  • Закупівля тепла на 2022 рік: як уникнути порушень? Чи можемо ми провести переговорну закупівлю послуг з теплопостачання у грудні 2021 року? При цьому у договорі прописано, що постачання послуг буде здійснюватися із січня 2022 року. Чи не буде в таких діях порушення, оскільки поки не маємо затверджених кошторисних призначень на наступний рік?
  • Визначаємо предмет закупівлі робіт за новими правилами Віднедавна вартість будівництва слід визначати за новими правилами. Це зумовлено прийняттям наказу № 281.
  • Щодо виплати доплати вчителям за роботу в інклюзивних класах (Витяг) Лист від 04.10.2021 № 1/11-7346
  • Учень з особливими потребами: вільний графік та інклюзивна доплата Система інклюзивної освіти у нашій країні стрімко розвивається. Нормативну базу вдосконалюють. Проте, як завжди, на практиці виникає купа запитань.
  • Студентські гуртожитки: як розрахувати плату? Останнім часом до нашої редакції надходить чимало запитань щодо розрахунку вартості проживання студентів у гуртожитках ЗВО. Як завжди, ми поспішаємо вам на допомогу! У цій статті розглянемо, як правильно визначити вартість проживання у гуртожитку, та наведемо приклад такого розрахунку.
  • Забуте звільнення: виправляємо в Об’єднаному звіті Працівника звільнено 24.09.2021. Але відобразити це в додатку Д5 до Об’єднаного звіту забули. Як виправити?
  • Земельна ділянка: за якою вартістю обліковувати? Рішенням міської ради установі передано на праві постійного користування земельну ділянку під будівлею. У рішенні зазначено площу такої земельної ділянки, її кадастровий номер та адресу. Також маємо витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку такої ділянки.За якою вартістю слід зарахувати на баланс земельну ділянку? Чи можна використовувати для цього нормативну грошову оцінку? Чи обов’язково проводити незалежну оцінку такої ділянки?
  • Врізні замки: запаси чи необоротні активи? Установою придбано врізні замки для дверей. Як їх обліковувати: у складі запасів чи як окремі об’єкти у складі необоротних активів? Як правильно оформити і відобразити в бухобліку операцію з установлення (заміни) врізних замків?
  • Невакцинований працівник захворів: відсторонювати чи ні? Соціальний працівник терцентру відмовився від обов’язкової вакцинації (є складений акт). Відповідно до наказу керівника невакциновані працівники з 09.12.2021 мають бути відсторонені від роботи. Але 08.12.2021 зазначений працівник захворів і не вийшов на роботу (є електронний лікарняний лист). Чи підлягає він відстороненню? Чи оплачувати період його тимчасової непрацездатності?
  • Перехворів на COVID: відсторонювати чи ні? Невакцинований працівник захворів на COVID-19 та пішов на лікарняний з 29 листопада по 13 грудня 2021 року. Із 9 грудня 2021 року його мали б відсторонити від роботи за ухилення/відмову від вакцинації. Чи слід відсторонити його після виходу з лікарняного?
  • Вагітна сумісниця: працювати не можна звільнити Чи може працювати у бюджетній установі за сумісництвом вагітна жінка?
  • Кількість учнів зменшилась: чи переглядати розмір доплат? У класі ЗЗСО на початок навчального року було 5 учнів. У грудні один учень вибув. Чи потрібно у зв’язку з цим переглядати розмір установлених учителю доплат за класне керівництво та перевірку зошитів?
  • COVIDне відсторонення: як бути з МЗП та ЄСВ? Працівника терцентру соціального обслуговування з 9 грудня 2021 року відсторонено через відмову вакцинуватись від COVID-19. Якщо його зарплата за грудень буде менше мінімальної: • чи нараховувати доплату до МЗП? • як правильно нарахувати ЄСВ?
  • Індексуємо зарплату в грудні 2021 року У сьогоднішній статті наведемо розраховані коефіцієнти індексації для грудня 2021 року та готові суми поточної індексації для повністю відпрацьованого місяця. Також до вашої уваги — приклади проведення індексації в окремих випадках.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі