Теми статей
Обрати теми

«Карантинна» доплата медикам в освіті: чи потрібна атестація?

Будз Володимир, експерт з оплати праці та трудових відносин, Гаращук Ольга, завідувач відділу вищої школи і науки ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Чи потрібно проводити атестацію робочих місць медпрацівників закладів освіти для встановлення їм доплати за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я — 20 % посадового окладу?

Умови встановлення «карантинної» доплати

Медичним працівникам закладів освіти державної і комунальної форми власності з 1 січня 2021 року встановлено доплату за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я. Підставою для цього є норми постанови № 671.

1 Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів освіти» від 03.02.2021 р. № 67.

Важливий момент! Незважаючи на те, що постанова № 67 набула чинності 04.02.2021 р., медики освітніх закладів мають право на «карантинну» доплату з 01.01.2021 р.

Розмір такої доплати становить 20 % посадового окладу, визначеного за тарифними розрядами ЄТС згідно із постановою № 12982. І цей розмір є фіксованим. Відповідно встановлювати доплату у меншому розмірі не можна.

2 Постанова КМУ «Про оплату праці на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Встановлюється «карантинна» доплата за рахунок коштів, передбачених на оплату праці працівників відповідного закладу освіти.

Період її встановлення: з 01.01.2021 р. і до скасування карантину.

Зауважте: зазначену доплату запроваджено в умовах пандемії як компенсацію за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я, як це було передбачено постановою № 6103. Тобто постанова № 67, як і її «попередниця», є нормативним актом прямої дії для реалізації конкретної мети.

3 Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я» від 09.06.2020 р. № 610.

ВАЖЛИВО!

Постанова № 67 не містить норми щодо залежності розміру «карантинної» доплати від часу фактичної зайнятості працівників на робочих місцях.

Атестація робочих місць

Тепер про доцільність атестації робочих місць при встановленні «карантинної» доплати медикам в освіті. Так, оплату праці педпрацівників закладів освіти слід проводити відповідно до вимог Інструкції № 1024. Водночас для тих працівників освіти, для яких умови оплати праці не визначено цією Інструкцією, варто орієнтуватися на порядок оплати праці аналогічних категорій працівників відповідних галузей народного господарства і виробництв (п. 2 Інструкції № 2).

4 Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом МОН від 15.04.93 р. № 102.

Зокрема, для оплати праці медпрацівників незалежно від відомчого підпорядкування застосовуються Умови № 308/5195.

5 Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519.

Відповідно застосування п. 33 Інструкції № 102 щодо встановлення працівникам освіти доплати «за шкідливість» у розмірі до 12 та 24 % на підставі переліку робіт, наведеного у додатку № 9 до цієї Інструкції, є безпідставним.

Аналогічна ситуація і з п.п. 3.4.5 Умов № 308/519. Ця норма передбачає установлення «шкідливих» доплат у розмірі до 12 % окладу за результатами атестації робочих місць відповідно до Переліку робіт з шкідливими і важкими умовами праці, наведеного у додатку 6 цих Умов. Але вона не стосується медиків закладів освіти. Дія цієї норми поширюється лише на працівників закладів охорони здоров’я та установ соцзахисту, зайнятих на роботах із шкідливими і важкими умовами праці.

Отже, щоб установити доплату медпрацівникам закладів освіти відповідно до постанови № 67, проводити атестацію робочих місць не потрібно.

УВАГА!

«Карантинна» доплата медикам закладів освіти встановлюється без проведення атестації робочих місць.

До речі, аналогічний порядок встановлення передбачений для доплат працівникам за використання дезінфекаційних засобів, а також зайнятим прибиранням туалетів (абз. «ґ») п.п. 3 п. 3 постанови № 1298). Їх теж установлюють без атестації робочих місць.

«Карантинна» доплата не включається до МЗП

При обчисленні заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру не враховуються, зокрема, доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я (ст. 31 Закону про оплату праці6).

6 Закон України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95.

Отже, «карантинну» доплату медпрацівникам закладів освіти згідно з постановою № 67 слід виплачувати понад МЗП (6000 грн).

Крім того, зазначимо: у зв’язку з підвищеним ризиком для здоров’я під час виконання посадових обов’язків медичним персоналом закладів освіти в умовах пандемії Профспілкою працівників освіти і науки України ініційовано внесення змін до Галузевої угоди7, які зареєстровано в Мінекономіки 29.01.2021 р. за № 2.

7 Галузева угода між МОН та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 — 2020 роки.

Цими змінами пропонується встановити доплату медпрацівникам закладів освіти в розмірі 50 % МЗП як таким, що забезпечують життєдіяльність населення, як це передбачено постановою № 610.

Також зауважимо, що відповідно до ст. 9 Закону про колдоговори8 після закінчення строку дії угода продовжує діяти, допоки сторони не укладуть нову або не переглянуть чинну.

8 Закон України «Про колективні договори і угоди» від 01.07.93 р. № 3356-XII.

Угода, укладена на 2016 — 2020 роки, набирає чинності з моменту підписання представниками сторін і діє до укладення нової або перегляду цієї угоди.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі