№8

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2021/№ 8 Інші номери журналу ›
  • Зустрічайте нові форми ПН і декларації з ПДВ Форми ПН і декларації з ПДВ — оновлено. Такі зміни затверджені наказом № 734.
  • Щодо переоцінки об’єктів оренди в обліку балансоутримувача Лист від 05.02.2021 р. № 10-24-2411
  • Переоцінювати об’єкт оренди чи ні? Ось у чому питання Чи повинен балансоутримувач переоцінювати об’єкт оренди, якщо його балансова вартість дорівнює нулю або є критично низькою? Та головне: як діяти у випадку надання в оренду частини будівлі (приміщення)? Відповісти на ці запитання взявся Фонд держмайна у листі, що коментується.
  • Закупівлі у лютому: шукаємо відповіді разом Закупівельний процес набирає своїх обертів. Адже закупівельними процедурами цілком і повністю займаються замовники. Розглянемо, які запитання виникали у ваших колег у лютому, та поділимось з вами практичними порадами.
  • Талони на ПММ: обліковуємо та списуємо правильно Вочевидь, кожна бюджетна установа, котра використовує службове авто, рано чи пізно має справу з талонами на пальне. Це й не дивно. Адже використання талонів дає змогу зафіксувати ціну на пальне на момент оплати. У подальшому відпуск нафтопродуктів відбувається саме за цією фіксованою ціною. Відтак це непоганий спосіб зекономити або, принаймні, убезпечити себе від різкого здорожчання «корму» для «залізного коня». Водночас порядок обліку талонів на пальне і, що найголовніше, їх списання нерідко викликають запитання і сумніви у бухгалтерів бюджетних установ. Відповіді на популярні запитання щодо оформлення й обліку паливних талонів ви знайдете у цій статті.
  • Територія кладовища: нюанси обліку для ОМС На території селища знаходяться два кладовища. Виникає запитання: чи потрібно зараховувати такі об’єкти на баланс селищної ради? І якщо так, то на якому субрахунку їх слід обліковувати? Чи потрібно присвоювати цих об’єктам інвентарні номери?
  • «Дитячі» аліменти — 2021: бухгалтерські нотатки Тема аліментів завжди актуальна для роботодавців. Адже саме вони мають утримувати та перераховувати ці виплати. Проте при виконанні такої роботи виникає чимало запитань. Знайти відповіді на них вам допоможе наша стаття.
  • Головбух ≠ сумісник: шукаємо докази разом Чи може головний бухгалтер бюджетної установи працювати за сумісництвом фахівцем із публічних закупівель?
  • Декрет на «основній» роботі і неповна ставка за сумісництвом Жінка за основним місцем роботи перебуває у відпустці для догляду за дитиною. Чи може вона працювати за сумісництвом на 0,25 ставки? Якщо так, то чи потрібно платити ЄСВ з МЗП?
  • «Карантинна» доплата медикам в освіті: чи потрібна атестація? Чи потрібно проводити атестацію робочих місць медпрацівників закладів освіти для встановлення їм доплати за роботу у несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров’я — 20 % посадового окладу?
  • Відпускна компенсація після декрету: як проводити розрахунок? Працівниця 8 лютого 2021 року вийшла з відпустки для догляду за дитиною до 3 років. 19 лютого вона звільняється. При звільненні їй має бути виплачена компенсація за 14 календарних днів невикористаної щорічної відпустки. Оклад працівниці — 3872 грн. Вона працювала на умовах неповної зайнятості (0,5 штатної одиниці). Як розрахувати суму відпускної компенсації?
  • Доплата до МЗП: нюанси для сумісництва Працівник установи одночасно є внутрішнім сумісником. У лютому 2021 року він відпрацював усі дні, передбачені графіком. Йому нараховано: за основною посадою з урахуванням зайнятості — 3084 грн (4112 грн х 0,75 ст.); за сумісництвом — 1936 грн (3872 грн х 0,5 ст.). Як визначити суму доплати до МЗП?
  • Відрядження та доплата до МЗП: що враховувати? Працівника бюджетної установи направлено у відрядження 1 і 2 березня 2021 року. Йому встановлено посадовий оклад у розмірі 4112 грн (7-й тарифний розряд за ЄТС) та премію — 30 % від окладу. У січні та лютому 2021 року він відпрацював усі дні. Загальна сума зарплати за цей період становить 12000 грн. Як оплатити час перебування у відрядженні в березні 2021 року? Чи потрібно у цьому місяці нараховувати доплату до МЗП?
  • Календар бухгалтера на березень 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі