Теми статей
Обрати теми

МОЗ розширює межі обов’язкової вакцинації від COVID-19

«Погрози» МОЗ розширити межі обов’язкової вакцинації від COVID-19 виявились не порожнім звуком.

І наразі вже маємо досить реальний документ — наказ № 23931. Ним фахівці МОЗ додали до переліку підприємств, установ та організацій, працівники яких зобов’язані вакцинуватись, такі позиції:

1 Наказ МОЗ «Про затвердження Змін до Переліку професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним щепленням» від 01.11.2021 № 2393.

• підприємства, установи та організації, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

• установи і заклади, що надають соціальні послуги, заклади соціального захисту для дітей, реабілітаційні заклади;

• підприємства, установи та організації, включені до Переліку № 832. Цим документом затверджено поіменний перелік об’єктів державної власності стратегічного значення. Він розбитий за галузями та областями України.

2 Перелік об’єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, затвердженого постановою КМУ від 04.03.2015 № 83.

Увага! Описані зміни набирають чинності з 09.12.2021.

Пам’ятайте: обов’язковій вакцинації від COVID-19 підлягають усі працівники зазначених підприємств, установ та організацій. Тобто не лише ті з них, які безпосередньо контактують із населенням, а й ті, хто виконує важливі функції подалі від людських очей, у т. ч. дистанційно (віддалено). Це стосується й бухгалтерів, кадровиків тощо.

На тих, хто ухиляється або відмовляється вакцинуватись, чекає неоплачуване відсторонення від роботи. Про це працівників слід попередити завчасно.

До речі, саме так радять вчинити фахівці Мінекономіки у своєму листі від 03.11.2021 № 4706-06/52950-03. Першим кроком — письмово поінформувати працівників про обов’язок вакцинуватись і наслідки відмови/ухилення (відсторонення від роботи без оплати).

Також зауважимо: отримання першої з двох доз вакцини свідчить про те, що працівник не відмовляється/ухиляється від щеплення. Тому його відсторонювати не можна. Про це та інше читайте детальніше у статтях «Щодо дій роботодавця відносно осіб, які ухиляються або відмовляються від обов’язкової вакцинації проти COVID-19» та «COVID-відсторонення: алгоритм дій від Мінекономіки» цього номера.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі