№43

Бюджетна бухгалтерія, листопад, 2021/№ 43 Інші номери журналу ›
  • МОЗ розширює межі обов’язкової вакцинації від COVID-19 «Погрози» МОЗ розширити межі обов’язкової вакцинації від COVID-19 виявились не порожнім звуком.
  • ТВКВК МБ, КПКВК: маємо зміни У зв’язку зі змінами адміністративно-територіального устрою України та, як наслідок, утворенням нових ТГ, виникла потреба у коригуванні Типової відомчої класифікації видатків та кредитування місцевого бюджету (далі — ТВКВК МБ) за ознакою головного розпорядника бюджетних коштів. Саме цим і зайнявся Мінфін наприкінці вересня. Що з цього вийшло та відколи запрацюють зміни, розповімо в сьогоднішньому матеріалі.
  • Щодо дій роботодавця відносно осіб, які ухиляються або відмовляються від обов’язкової вакцинації проти COVID-19 Лист від 03.11.2021 № 4706-06/52950-03
  • COVID-відсторонення: алгоритм дій від Мінекономіки Лист, який ми розглядаємо, адресовано органам та закладам, працівники яких потрапили під обов’язкову вакцинацію.
  • Штати і тарифікація: хто затверджує для ЗЗСО та ЗДО? Підкажіть, хто повинен затверджувати штатні розписи і тарифікації ЗЗСО та ЗДО — відділ бухгалтерського обліку чи відділ освіти? Обидва відділи працюють при місцевій раді.
  • Придбання б/в сміттєвоза: чи можливо? Ми отримали субвенцію з іншого місцевого бюджету на здійснення природоохоронних заходів. Ці заходи включають придбання сміттєвоза. Чи можемо ми придбати б/в сміттєвоз?
  • Перегляд договорів оренди: чи потрібно проводити за новою Методикою? Чи потрібно у зв’язку з прийняттям нової Методики розрахунку орендної плати переглядати договори оренди, укладені до 19.06.2021?
  • Уповноважена особа замість тендерного комітету Уже з 1 січня 2022 року закупівельною діяльністю вашої установи повинна буде займатись уповноважена особа. Яку підготовчу роботу вже зараз необхідно провести в кожній установі? Хто буде завершувати закупівлі, розпочаті у 2021 році, та планувати закупівлі на 2022 рік? Про це — у нашому матеріалі.
  • Додаткові послуги з ремонту: як провести закупівлю? Бюджетна установа провела спрощену закупівлю послуг із поточного ремонту на 196 тис. грн. Але потім виявилось що треба виконати додаткові ремонтні роботи на цьому об’єкті на суму 65 тис. грн. Як це правильно зробити? Чи можемо ми укласти додаткову угоду до такого договору?
  • Безпідставне списання дебіторки: як «розрулити»? Коли списання дебіторської заборгованості вважається безпідставним? Як правильно відобразити у бухгалтерському обліку відновлення безпідставно списаної заборгованості, виявленої у результаті перевірки? Та чи діє наразі «карантинне» продовження строку позовної давності для цілей списання заборгованості? Розповімо у цій статті.
  • Служба за контрактом: чи зберігати гарантії? Працівник установи у листопаді 2021 року вступив на військову службу за контрактом. Чи зберігати за ним гарантії, встановлені ст. 119 КЗпП? Чи можна його звільнити на підставі п. 3 ч. 1 ст. 36 КЗпП?
  • Учитель + вихователь: оплачуємо працю Учитель початкових класів ЗЗСО має вищу кваліфікаційну категорію. З початку нового навчального року він працює у цьому ж закладі за сумісництвом на посаді вихователя групи подовженого дня. За яким тарифним розрядом необхідно оплачувати його роботу за посадою вихователя?
  • Індексуємо зарплату в листопаді 2021 року У сьогоднішній статті наведемо розраховані коефіцієнти індексації для листопада 2021 року та готові суми поточної індексації для повністю відпрацьованого місяця. Також до вашої уваги — приклади проведення індексації в окремих випадках.
  • Розрахунок декретних: як урахувати відкориговані відпускні? Працівниця йде у відпустку по вагітності та пологах із 22.11.2021. У жовтні 2020 року їй було виплачено відпускні за дні перехідної відпустки у жовтні і листопаді 2020 року. Пізніше було виявлено помилку в розрахунку та донараховано відпускні за ці місяці. Чи враховувати донараховані суми при обчисленні допомоги по вагітності та пологах?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі