Теми статей
Обрати теми

Мінекономіки пропонує підвищити закупівельну межу

Мінекономіки оприлюднило законопроєкт1, який передбачає внесення чисельних змін до Закону № 922.

1 Див.за посиланням: me.gov.ua/Documents/Detail?lang=uk-UA&id=ada5cc64-4a23-4cf0-996e-2e466cfecd0e&title=ProektZakonuUkrainiproVnesenniaZminDoZakonuUkrainiproPublichniZakupivliTaInshikhZakonivUkrainiSchodoUdoskonalenniaZdiisnenniaPublichnikhZakupivel.

Серед ключових пропозицій — установити закупівельний поріг від 500 тис. грн. Нагадаємо: наразі встановлено закупівельну межу на рівні 200 тис. грн.

Також планується додати повноважень та обов’язків для уповноваженої особи (ст. 11 Закону № 922). Така особа буде займатись не лише спрощеними закупівлями, але й тими, вартість яких не перевищує 50 тис. грн. Тобто саме їй доведеться оприлюднювати в електронній системі всю необхідну інформацію про закупівлі.

Взагалі спрощеним закупівлям у законопроєкті приділено особливу увагу. Насамперед ст. 14 Закону № 922 викладено в новій редакції та запроваджено чимало новацій щодо таких закупівель. Зокрема, додано перелік інформації, яку замовник повинен зазначити в оголошенні про спрощену закупівлю. Збільшено строк укладення договору за результатами спрощеної закупівлі до 60 днів (у разі обґрунтованої необхідності). Тоді як нині такий договір укладають не пізніше ніж через 20 днів після оприлюднення повідомлення про намір укласти договір.

Якщо законопроєкт набуде статусу повноцінного законодавчого акта, він набере чинності наступного після опублікування дня. А ось запрацюють його норми тільки через шість місяців з дня опублікування. Тож у закупівельної спільноти буде достатньо часу, аби підготуватися до застосування цих нововведень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі