№40

Бюджетна бухгалтерія, жовтень, 2021/№ 40 Інші номери журналу ›
  • Мінекономіки пропонує підвищити закупівельну межу Мінекономіки оприлюднило законопроєкт, який передбачає внесення чисельних змін до Закону № 922.
  • Надбавка за престижність: нові розміри з нового року МОН підготувало проєкт постанови щодо внесення змін до постанови № 373.
  • Прямий договір: чи можливо збільшити суму? На початку року установа уклала договір на заправку картриджів на суму 37500 грн. На початку жовтня контрагент попередив про збільшення ціни на такі послуги. Чи можемо ми збільшити суму такого договору, якщо в ньому прямо не прописано таку можливість? Чи необхідно у такому договорі визначати умови зміни ціни, передбачені ст. 41 Закону № 922? Як часто постачальник може змінювати ціну договору? Чи може він збільшити ціну більше ніж на 10 %?
  • Тарифи на харчування у закладах освіти: хто встановлює та контролює? А чи знаєте ви, які саме тарифи на харчування в закладах освіти мають затверджувати ОМС? Як часто це слід робити? Та хто має контролювати дотримання встановлених тарифів? Коротко про головне з цього приводу — в нашому матеріалі.
  • Фотоапарат + об’єктив: обліковуємо разом чи окремо? Бюджетна установа— будинок культури придбала фотоапарат та об’єктив. Як поставити на облік придбане обладнання? Як правильно відобразити в бухобліку придбання таких матеріальних цінностей?
  • Протигази цивільні: особливості обліку та списання Як правильно провести списання протигазів, які знаходяться на обліку установи у рамках виконання програми цивільного захисту? Чи потрібно отримувати висновок експерта щодо непридатності протигазів? Та яких вимог слід дотримуватись при купівлі нових протигазів на зміну списаним? Відповіді на ці та інші запитання — у нашій статті.
  • Відрядження: про актуальне Питання направлення працівників у відрядження та відшкодування пов’язаних із цим видатків є завжди актуальними. Тому ми вирішили розглянути найцікавіші з тих, що надійшли до нашої редакції, у цьому матеріалі.
  • Звільнення у вихідний: нюанси для строкового договору Останній день дії строкового трудового договору з працівником установи припадає на суботу 30 жовтня 2021 року. Чи можна звільнити працівника у вихідний для нього та установи день? Коли з ним необхідно провести остаточний розрахунок?
  • «Доглядова» відпустка: чи можна звільнити за переведенням? В установі проходить реорганізація. Чи можна звільнити за переведенням до іншої установи працівницю, яка наразі перебуває у відпустці для догляду за дитиною до трьох років?
  • Е-лікарняні: робота комісії із соцстрахування З моменту відкриття до дня оплати лікарняний лист проходить довгий шлях. Одна із «зупинок» — зустріч із комісією або уповноваженим із соцстрахування установи-страхувальника. Саме вони виносять вердикт: бути чи не бути оплаті лікарняного. Сьогодні розберемо правила роботи комісії (уповноваженого) в умовах функціонування е-лікарняних.
  • Керівник + учитель: як оплачувати педгодини? У 2021 році заступнику директора ЗЗСО встановили години педнавантаження у початкових класах. У 2018 році він атестувався як заступник директора ЗЗСО. За яким тарифним розрядом йому оплачувати педгодини, якщо кілька років тому він працював учителем та мав вищу кваліфікаційну категорію?
  • Водій в ОМС: зарплатні тонкощі Наявність в ОМС автотранспортного засобу неодмінно приводить до використання праці водіїв. Це особлива категорія працівників, оплата праці яких має свою специфіку. Про всі зарплатні нюанси поговоримо у цій статті.
  • Оплачуємо відрядження: лікарняно-відпускні аспекти У жовтні 2021 року працівника направляють у відрядження. Увесь серпень він був у щорічній основній відпустці, а з 6 по 15 вересня — на лікарняному. Як правильно розрахувати оплату за дні відрядження?
  • Календар бухгалтера на листопад 2021 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі