Теми статей
Обрати теми

Надбавка за престижність: нові розміри з нового року

МОН підготувало проєкт постанови щодо внесення змін до постанови № 3731.

1 Постанова КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 № 373.

Остання визначає розміри надбавки за престижність педагогічної праці. Зазначений проєкт розміщено на офіційному сайті СПО Об’єднань профспілок2.

2 Див. за посиланням: spo.fpsu.org.ua/images/2834.pdf.

Пропонується розширити коло отримувачів надбавки за престижність. Так, передбачено встановлення «престижної» надбавки у розмірі не менше 25 % посадового окладу (ставки зарплати) керівним працівникам та вчителям ЗЗСО, в яких реалізується ІОПВР3 «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти» на базі ЗЗСО на 2021 — 2027 роки відповідно до Концепції № 9884. Крім того, зможуть розраховувати на надбавку у розмірі не менше 20 % посадового окладу всі педагоги ЗЗСО (а не лише керівники та вчителі), в яких реалізуються Державний стандарт початкової освіти, затверджений постановою КМУ від 21.02.2018 № 87, та/або Державний стандарт базової середньої освіти, затверджений постановою КМУ від 30.09.2020 № 898.

3 ІОПВР — Інноваційний освітній проєкт всеукраїнського рівня.

4 Концепція реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» на період до 2029 року, схвалена розпорядженням КМУ від 14.12.2016 № 988.

Нагадаємо: «престижна» надбавка встановлюється усім педпрацівникам закладів освіти, інших установ і закладів незалежно від відомчого підпорядкування у розмірі від 5 до 30 % посадового окладу (ставки). Конкретний її розмір визначає керівник закладу освіти у межах фонду оплати праці.

Якщо постанову буде прийнято, то зміни почнуть діяти з 01.01.2022.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі