Теми статей
Обрати теми

Оплачуємо відрядження: лікарняно-відпускні аспекти

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
У жовтні 2021 року працівника направляють у відрядження. Увесь серпень він був у щорічній основній відпустці, а з 6 по 15 вересня — на лікарняному. Як правильно розрахувати оплату за дні відрядження?

Для обчислення оплати за дні відрядження слід порівняти денний та середньоденний заробіток. Хто більше той і переміг ☺. Оплачуємо період відрядження виходячи з більшого показника.

При цьому діємо за таким алгоритмом.

img 1Розраховуємо денний заробіток у місяці відрядження. Для цього зарплату за жовтень 2021 року (оклад, підвищення, доплати, надбавки, премії, індексацію) ділимо на кількість робочих днів у цьому місяці.

img 2Визначаємо середньоденний заробіток. Тут слід підключити Порядок № 100. Розрахунковим періодом є останні два місяці перед місяцем відрядження, тобто серпень і вересень 2021 року.

Виходячи із запитання нашого читача, до розрахунку «середньої» не враховуються виплати за час щорічної відпустки та тимчасової непрацездатності. Такий припис містить абз. 20 п. 4 Порядку № 100. Тобто до розрахунку не беремо час відпустки (весь серпень) та хвороби (частину вересня).

І що ж тоді залишається? Залишається зарплата за відпрацьований час у вересні і, відповідно, відпрацьовані цього місяця робочі дні.

img 3Порівнюємо суму денного та середньоденного заробітку та обираємо більший із них.

Розберемо описану у запитанні ситуацію на числовому прикладі.

Приклад. Працівникові встановлено оклад у розмірі 6061 грн (13-й тарифний розряд) та надбавку за складність і напруженість у роботі у розмірі 50 % окладу (3030,50 грн). Увесь серпень він перебував у щорічній основній відпустці, а з 6 по 15 вересня — на лікарняному. Сума оплати за відпрацьований час у вересні (14 роб. дн.) становить 5836,98 грн. Працівника направлено у відрядження з 25 по 27 жовтня 2021 року.

Показник

Формула розрахунку

Розрахунок

Денний заробіток

(оклад + надбавка за складність та напруженість + індексація) : кількість робочих днів у жовтні

(6061 грн + 3030,50 грн + 80,89 грн) : 20 роб. дн. = 458,62 грн

Середньоденний заробіток

зарплата за відпрацьований час у вересні : кількість відпрацьованих днів у вересні

5836,98 грн : 14 роб. дн. = 416,93 грн

Отже, розрахунок показав, що денний заробіток більший за середньоденний. Це означає, що період відрядження слід оплачувати як звичайні робочі дні. Відповідно, сума оплати за три дні відрядження становитиме:

458,62 грн х 3 роб. дн. = 1375,86 грн.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі